MENU

Ny fodboldlov gælder først i jyske bredderækker 1. juli

Måske har du allerede hørt, at en ny fodboldlov er på gaden? I den jyske breddefodbold gælder den nye fodboldlov dog først fra den 1. juli.

Ny fodboldlov gælder først i jyske bredderækker 1. juli
En ny udgave af Fodboldloven er på vej. Men den glæder først fra 1. juli i de jyske bredderækker. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation//

”Pling”.

Sådan har det netop lydt fra samtlige jyske fodbolddommeres mailklient. Der er nemlig lige landet en række ændringer til den eksisterende fodboldlov i indbakken hos de næsten 2000 jyske fodbolddommere.

Det er en fodboldlov, hvor en række mindre ændringer ser dagens lys.

De nye regler er allerede trådt i kraft i visse internationale turneringer mens de jyske fodboldklubber stadig må vente lidt, før det bliver dén, som de jyske fodbolddommere dømmer efter.

Først den 1. juli træder den nye fodboldlov nemlig i kraft i Danmark.

Flere mindre ændringer

Netop nu er det jyske fodbolddommere ved at studere en gennemgang af de nye regler, som er blevet bearbejdet af DBU’s breddedommergruppe i de seneste uger og netop udsendt. Vi vil senere på sommeren supplere med en beskrivelse af reglerne til de jyske klubber.

For selv om der ikke er nogen revolutionerende regelændringer, så er der dog alligevel ændringer, som de fleste hold vil komme til at opleve.

Der kommer f.eks. nyt omkring, at bolden fremover kan blive sat i gang i feltet (før skulle bolden først ud af feltet), at man både kan vælge mellem banehalvdel eller at starte med bolden ved dommerens lodtrækning.

Log ind