MENU

Ny playoffstruktur skabte spændende slutkampe

2’eres oprykning i herreseniorrækkerne fra Serie 4 til Jyllandsserien blev som noget nyt afgjort i playoff denne sommer. Den nye model, som klubberne vedtog på årets delegeretmøde, vækker tilfredshed.

Ny playoffstruktur skabte spændende slutkampe
Indførelsen af playoffkampe i op- og nedrykningsspillet har skabt spænding til det sidste. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation//

I DBU Jyllands herreseniorrækker fra Serie 4 til Jyllandsserien har afslutningen for holdene placeret på en andenplads i år set anderledes ud.

I håbet om at skabe intensitet og spænding til sæsonens sidste fløjt, vedtog klubberne på DBU Jyllands delegeretmøde i januar 2019 en ny turneringsstruktur baseret på playoffkampe den 25. og 29. juni.

Trods det lidt pressede program med få kampe på relativt kort tid er der tilfredshed med afviklingen hos DBU Jylland Turneringer.

- Det er gået godt, og der har været mange rigtig gode kampe med mange tilskuere i lørdags til de afsluttende kampe, fortæller turneringschef, Ole Frandsen.

Strukturen evalueres løbende
Nogle klubber har dog også haft udfordringer med placeringen af den første playoffkamp midt i ugen den 25. juni. I nogle tilfælde faldt den dato nemlig sammen med studenterfejringer.

Men Ole Frandsen konstaterer, at afviklingen dårligt kan ligge anderledes.

- Det må desværre være et ”nødvendigt onde”, hvis klubberne ønsker denne struktur fremover. For alternativet ville være, at hele turneringen skulle rykkes en uge frem for at tilgodese de relativt få hold, som det trods alt drejer sig om, siger han.

DBU Jyllands herreseniorgruppe har løbende evalueret playoffstrukturen. Gruppen mødes igen i slutningen af august for yderligere opsamling og evaluering.

Mere om samme emne

Log ind