Det gælder for næsten os alle. Vi vil gerne have mere tid og flere penge. Og det er faktisk netop derfor, at DBU tilbyder forskellige løsninger gennem IT-klubpakken: Så klubberne kan bruge tiden og pengene på det, der er sjovest – nemlig at være på banen.

I den anledning har vi talt med fire klubfolk, der alle er brugere af værktøjer i IT-klubpakken og hørt dem, hvordan værktøjerne hjælper lige præcis dem. Dem kan du læse herunder.

Medlemmerne er fri for at melde sig ind hver sæson
Hos Højslev Station IF er klubben over til at bruge KlubOffice til medlemshåndtering og kontingent. Her kan de nemlig køre bl.a. automatisk kontingentkørsel og målaktier. Ifølge Finn Østergaard, der er kasserer i klubben, har det gjort tingene betydeligt lettere:

- Noget af det bedste er, at vi nu er fri for, at vores medlemmer skal melde sig ind før hver sæson, for det kører automatisk. Og så er det meget nemmere for os at styre økonomien nu, fordi det er så overskueligt. Han afslutter:

- Det kræver selvfølgelig en indkøringsperiode, og det gør ikke noget, hvis man har en smule forstand på økonomi i forvejen. Men vi er faktisk blevet så glade for det, at vi nu vil bygge på med en hjemmeside gennem CMS-pakken, lyder det.

Traenerkontor M Kluboffice Og Fodbold Aoop Den 'automatiske kontingentkørsel' sikrer, at klubberne får mulighed for at opkræve kontingent via abonnementsordninger. Ingen regler uden undtagelser, og i alle klubber findes de medlemmer, som skal opkræves manuelt. Det er der råd for i KlubOffice, hvor det er blevet lettere at håndtere de manuelle betalinger. Foto: DBU

VSK Aarhus holder styr på alle informationerne
Jakob Tougård, der er bestyrelsesmedlem og Klub-CMS ansvarlig i Aarhus-klubben, VSK Aarhus, peger på flere fordele ved Klub-CMS:

- Klub-CMS hjælper os med at strømline og sikre en automatiseret opdatering af de utallige informationer som en fodboldklub indeholder. Vi er en stor klub, så det kan være svært at kende telefonnummeret på holdlederen U7-pigeholdet, fortæller han og fortsætter:

- Men via de platforme som er stillet til rådighed, bliver en stor del af arbejdet gjort af medlemmerne selv. Vi i administrationen, skal blot sørge for, at strukturerne er sat ordentligt op via moduler på hjemmesiden.  

Jakob Tougård har i forvejen lidt teknisk snilde, så for ham er systemet overskueligt.

- Jeg brugte nogle webinarer, som DBU afholdt, og det hjalp selvfølgelig. I en så stor klub som vores, er et toptunet regnskabsprogram i høj kurs, og derfor håber vi meget på, at DBU forsætter med at optimere og vedligeholde IT-værktøjerne, så de vigtigste informationer er tilgængelige for samtlige af vores medlemmer.

Fik 50.000 kr. mere i klubkassen ved at melde medlemmer ud
I BI Fodbold plejede det at være trænerne, som kom med en post-it med spillernes navne på, og alt skulle frem og tilbage manuelt. Men da de bookede et gratis IT-kursusforløb, blev det hele meget nemmere.

Det krævede lidt tid at udmelde alle de spillere, som ikke var i klubben længere. Men der kom også nye ind i systemet.

- Vi udmeldte 300 medlemmer ved at fjerne de spillere, der ikke havde været på holdkort i flere år. Men da vi kørte de første kontingentkørsler, fik vi også mange ’nye’ medlemmer ind i systemet. Lige nu ser det ud til, at vi får 50.000 kroner mere ind i kontingent sammenlignet med sidste år,” forklarede Mathias Taagaard i september-måned.

Desktop Pc Mockup Template At Casual Office 6 Med Klub-CMS giver klubben en flot og præsentabel hjemmeside, hvor data hentes automatisk fra de øvrige DBU-systemer. Foto: DBU

Forældrene er vilde med KampKlar
Camilla Hansen, der er træner og frivillig i Rødding IF, har fået implementeret holdværktøjet KampKlar i snart hele fodboldklubben, og det er hun faktisk ret glad for:

- KampKlar giver et rigtigt godt overblik over alle spillerne. Og så roser forældrene det bare til skyerne. Nu kan de se, hvornår alle holdets kampe ligger på en overskuelig måde. Førhen kommunikerede vi på alle mulige platforme, og det var enormt tidskrævende, fortæller Camilla, som også er KlubOffice-ansvarlig i klubben. Hun fortsætter:

- Jeg synes jo, det er genialt, og nu har bestyrelsen også sagt god for, at det skal gælde hele klubben. Det gør det dermed også nemmere at holde styr på i KlubOffice, så medlemshåndteringen er meget mere overskuelig, lyder det fra den frivillige sønderjyde.

Har du og din klub mod på at høre mere om, hvad IT-klubpakken kan hjælpe jer med? Så kontakt Torsten Cargnelli på tors@dbujylland.dk eller på 8939 9968. Vi står altid til rådighed for at besøge klubberne og give et introkursus i IT-klubpakken. Du kan også læse meget mere om IT-klubpakken ved at klikke her.