MENU

MIN MENING: Motionsfodbold er ligeså vigtig som al anden fodbold

Fodbold er både sundt, sjovt og socialt, og med motionsfodbold og Fodbold Fitness udvider klubberne deres tilbudsrække til nye medlemsgrupper. De nye udøvere får fantastisk motion og bidrager rigtig positivt til klublivet. Det er win-win for alle parter.

MIN MENING: Motionsfodbold er ligeså vigtig som al anden fodbold

 

MIN MENING:

Af Bent Clausen, formand for DBU Jylland

Fodbold er en af verdens sundeste aktiviteter.

Det gælder ikke kun, når det bliver spillet på eliteplan af superfitte unge mennesker. Det gælder også, når man blot spiller en eller to timer i ugen og primært for den gode motions skyld.

Mange fodboldklubber har åbnet deres døre for motionister de seneste år. Det ser jeg som en særdeles positiv udvikling, for fodbold er og skal være for alle. Det gælder også dem, som ikke kan eller ønsker at spille kampe hver uge.

Nogle gange skal der en særlig anledning til

På den ene side kan det være svært for mennesker at starte til noget nyt. Det kræver ofte enten et kærligt skub fra én man kender, eller en særlig anledning hvor man som ny føler sig budt ekstra godt indenfor.

På den anden side kan det også være svært som klub at tiltrække en ny og anderledes målgruppe, end dem vi sædvanligvis trækker til fodboldklubberne. Det kan også kræve en særlig anledning at slå dørene på vid gab for en masse nye.

I den kommende uge forsøger Bevæg dig for livet – Fodbold (samarbejdet mellem DBU og DGI, der sætter fokus på Fodbold Fitness og Motionsfodbold) at skabe netop denne anledning – både for klubber og nye fodboldmotionister.

Uge 36 er nemlig døbt som national Fodbold Fitness-uge, hvor motionsfodbolden skal have et ekstra skud over hele landet.

Motionsfodbolden skal prioriteres

Hvis man gerne vil have et tilbud til motionister i sin fodboldklub, er det vigtigt, at dette tilbud prioriteres på lige fod med klubbens andre tilbud.

Det er for eksempel min klare anbefaling, at man gør en person i bestyrelsen ansvarlig for Fodbold Fitness eller motionsfodboldholdene, så man sikrer, at disse hold også bliver en integreret del af klubben.

Min erfaring er nemlig, at de kan bidrage med noget helt særligt både til klublivet, fællesskabet, stemningen og med værdifulde frivillige kræfter, når klubben har brug for det. Kort sagt er det win-win for alle parter.

 

 

 

Log ind