MENU

Giv et skulderklap til en frivillig

DBU Jylland uddeler hvert år priser til frivillige ildsjæle, der gør en forskel i de jyske fodboldklubber. Har du en frivillig i din klub, der fortjener en pris, kan du indstille vedkommende her.

Giv et skulderklap til en frivillig
Næstformand i DBU Jylland, Ole Ladefoged, overrækker her Helle Schultz Hansen med DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2019 til det årlige delegeretmøde i Herning Kongrescenter. Foto: Bob Gisselmann.

AF: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation//

DBU Jylland uddeler hvert år en række priser og legater til nogle af de mange ihærdige frivillige, der gør en uvurderlig forskel i de jyske fodboldklubber. Nu er det igen tid til at indstille kandidater til priserne.

Alle typer frivillige kan indstilles til priserne. Uanset om det er kridtmanden, holdlederen, træneren, bestyrelsesmedlemmet eller helt femte, der fortjener at blive anerkendt for sin indsats i din klub, vil vi gerne høre om det.

Du kan se kravene for de forskellige priser og legater, samt hvordan du indstiller en frivillig til DBU Jylland nedenfor.

DBU Jyllands priser og legater

DBU Jyllands Ungdomslederlegat
Legatet gives til ulønnede ildsjæle, der har ydet en ekstraordinær indsats for en fodboldklub. For eksempel skal modtageren være markant/initiativ i forbindelse med projekter, specielle tiltag og lignende i klubben.

Legatmodtageren belønnes med en tur for to til udlandet – så vidt muligt til en af det danske landsholds udekampe. Legatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober. Indstil en frivillig til Ungdomslederlegatet. 

DBU Jyllands Rejselegat
Legatet gives til ulønnede fodboldledere, som har arbejdet for jysk og dansk fodbold i flere end 30 år. Hæderen udløser en tur for to til en international fodboldbegivenhed.

Rejselegatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober. Indstil en frivillig til Rejselegatet.

Gør en forskel-prisen
DBU Jyllands pris til ulønnede personer, som har mindst 10 års frivilligt arbejde i klubben bag sig og i alle årene har gjort et eksemplarisk stykke frivilligt arbejde. Modtageren må hellere end gerne have sit virke i klubbens børne- og ungdomsafdeling.

Gør en forskel-prisen uddeles til fire jyske fodboldledere – én i hver af DBU Jyllands regioner på de regionale årsmøder. Indstillinger sendes senest 1. oktober. Indstil en frivillig til Gør en forskel-prisen.

Tidligere modtagere af DBU Jyllands priser og legater

Christian Olsen, Holtet IF: Christian Olsen modtog DBU Jyllands Rejselegat i 2019 for sin store indsats i Holtet IF. For at komme i betragtning til prisen skal man ulønnet have tjent jysk og dansk fodbold i mindst 30 år. Christian Olsen kan dog bryste sig af at have aktiv i 50 år hos Holtet IF. Han er tilmed stadig med i klubhus-/baneudvalg, han er holdleder for klubbens kvindehold i Jyllandsserien, og så træner han klubbens U13-piger.

Helle Schultz Hansen, Næsbjerg RUI: Helle Schultz modtog DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2019 for sit hårde arbejde som frivillig leder i 11 år trods en alder på 28. Hun har været ungdomstræner, hun har været primus motor for at få gang i kvindeafdelingen, hvor hun både er spiller og medtræner, hun er træner for de alleryngste spillere i klubber, og så er det, at hun bruger et utal af timer på klubbens årlige julestævne, hvor hendes opgaver blandt andet er at synliggøre Næsbjergs store julestævne. 

Rasmus Mou, Nr. Kongerslev: Hos Region 1, var det Rasmus Mou, der modtog DBU Jyllands Gør en forskel-pris. ”Mou”, som han bliver kaldt, har haft trænerjobs i både børne- og seniorrækkerne og er selv stadig aktiv fodboldspiller på klubbens førstehold i Serie 5. Han har sammenlagt siddet ti år i bestyrelsen og har flere gange været bindeleddet i forbindelse med diverse større arrangementer.

Jytte Hansen, Rødekro IF: Jytte Hansen modtog DBU Jylland Region 4’s Gør en forskel-pris 2018, selv om hun stoppede et par før. Hun havde siddet som formand i klubben, men det var en meget lille titel taget alle hendes opgaver i betragtning. Jytte er grillmester til alle førsteholdets hjemmekampe. Jytte vasker trøjer for klubbens to seniorhold. Jytte tager tjansen i salgsboden til stævner og events i hallen. Og så videre, og så videre.

Mogens Skaaning Madsen, Ringkøbing IF: Hos Region 2 var det Mogens Skaaning Madsen, der løb med Gør en forskel-prisen 2018. Mogens har været i klubben i mere end 40 år i forskellige roller. I dag er han leder for Tirsdagsholdet, som servicerer klubbens 550 medlemmer ved at kridte baner, tømme skraldespande, male klubhus og meget andet. Men ikke nok med det. Ringkøbing-ildsjælen sørger også ugentligt for at aflægge referat til klubbestyrelsen, så de er opdaterede på praktiske udfordringer og lignende.

Nikolaj Faber, ØBG Silkeborg Fodbold: Nikolaj Faber fik DBU Jylland Region 3’s Gør en forskel-pris 2018 for sin store indsats for børnefodbolden i klubben, hvor han blandt andet står bag koncepterne ”Silent Saturday” og ”Det er bare fodbold”. Den helt særlige evne til at nytænke børnefodbolden og sætte andre over sig selv sikrede Nikolaj Faber den flotte hæder.

DBU Jylland besøgte allerede i 2017 Nikolaj Faber, hvor vi lavede dette videoindslag om Silent Saturday i ØBG Silkeborg Fodbold.


Bemærk også de andre regionale priser

Der er enkelte priser, som bliver uddelt helt lokalt den enkelte region – se nogle af dem her:

REGION 2: Åge Eltons’ Initiativpokal

REGION 3: Ungleder-prisen

REGION 4: Initiativ-prisen

Log ind