MENU

Trænerseminar: Positionsspil og aggressivt pres

AaB-assistent Lasse Stensgaard og DBU pigetalenttræner Lars-Michael T. Andreasen er instruktører, når DBU Jylland holder seminarer i Aalborg og Kolding i maj. Trænere med B- eller C-licens får 4 refreshment-point.

Trænerseminar: Positionsspil og aggressivt pres
Lasse Stensgaard (tv.), Superligaassistent i AaB, og Lars-Michael T. Andreasen, U14 DBU pigetalenttræner, er på programmet på DBU Jyllands kommende trænerseminarer. Fotos: AaB og Bob Gisselmann

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation//

Trænger du til ny inspiration og måske en opdatering til din trænerlicens? Så giver DBU Jylland dig nu mulighed for begge dele, når der afholdes seminar med to valgfrie spor: ”Det fleksible positionsspil” og ”Det aggressive pres”.

Og du behøver ikke rejse langt. Seminaret afholdes af to omgange, i Nord og i Syd:

  • 21. maj 2019 hos AaB, Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst – tilmeld
  • 28. maj 2019 i Bramdrupdamhallerne, Bramdrupskovvej 110, 6000 Kolding – tilmeld


Seminarerne henvender sig som udgangspunkt til B- og C-licenstrænere for U13 til senior, men alle er velkomne. De fire timers undervisning byder på både teoretisk viden og praktiske øvelser at tage med hjem.

Program

  • 17.30 Velkomst og sandwich
  • 17.40 ”Hvordan fastholder vi vores spillere?” v/ Katrine Korsgaard
  • 18.30 Vælg enten
    ”Det fleksible positionsspil” v/ Lasse Stensgaard Assistenttræner SuperLiga, Aab, eller: 
    ”Det aggressive pres” v/ Lars-Michael T. Andreasen, U14 DBU pigetalenttræner
  • 21.30 Tak for i dag


Vær opmærksom på, at der skal vælges mellem ét af de to temaer, der afvikles 18.30-21.30.

Fasthold teenagerne
Katrine Korsgaard, der er koordinator i DBU Jylland, indleder aftenens program med et indlæg om fastholdelse af teenagere. Hun vil bl.a. komme ind på relationen til træneren som en vigtig faktor i den forbindelse. Hvad er der på spil for de teenagere i dag? Hvad motiver de unge – og hvordan kan vi forstærke motivationen og skabe det frirum, som de har brug for?

Det fleksible positionsspil
Lasse Stensgaard, der er assistent for AaB’s Superligatropper, vil give deltagerne nyt indblik i, hvordan positionsspillet kan forbedres.

- Fodboldspillet bliver mere og mere dynamisk, og spillerne skal finde løsninger og handle hurtigere end nogensinde.  Derfor har jeg undersøgt positionsspillet i forbindelse med min P-opgave om, hvordan back-/kant-relationen kan bruges til at skabe et mere fleksibelt og problemløsende udtryk, når vi selv har bolden. Oplægget vil tage udgangspunkt i min opgave samt mit daglige arbejde med AaB’s Superligahold, som jeg vil forsøge at relatere til alle aldersgrupper fra U13-Ungsenior.

“Det er helt okay at buse for at erobre bolden”
På det sideløbende tema vil Lars-Michael T. Andreasen, der er DBU U14 pigetalenttræner, undervise i aggressivt pres. Han beskriver sit indlæg på følgende måde:

- Mange sætter lighedstegn mellem at buse og sprinte i pres, men det er ikke tilfældet. I dag kan aggressivt pres være en måde at erobre bolden fra modstanderen på. Træningspasset vil give nogle bud på, hvordan man kan lykkes med et aggressivt pres, hvor man sprinter til pres.

Pris
Det koster 450 kroner (inkl. forplejning) at deltage.

Optjen point til din licens
For trænere med B- eller C-licens giver seminaret 4 refreshment-points.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte René Jensen på rjen@dbujylland.dk eller tlf. 8939 9954.

Log ind