MENU

Breddefodboldens førstemand fylder 60 år

Børnefodbold, motionsfodbold og de frivillige klublederes vilkår. Det er nogle af hjertesagerne for DBU Jyllands formand, Bent Clausen, der fylder 60 år onsdag den 1. maj. Dagen markeres med en reception i hjembyen, Haderslev.

Breddefodboldens førstemand fylder 60 år

Fodbold og frivilligt arbejde er to livslange passioner for Bent Clausen, der onsdag den 1. maj fylder 60 år.

Som aktiv knægt snørede han selv fodboldstøvlerne i en tidlig alder, som 16-årig blev han fodboldtræner for første gang, og i dag er han qua sine lederroller som formand for DBU Jylland og DBU’s Breddeudvalg forreste frontkæmper for at skabe gode vilkår for børnefodbolden, motionsfodbolden og de frivillige ledere i fodboldklubberne i Danmark.

Listen over hans frivillige poster i fodbold- og idrætsverdenen er nærmest endeløs. Han har således også sæde i Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse, hvor han er med til at præge dansk idræts udvikling på øverste strategiske niveau, men han sætter mindst ligeså meget pris på det nære og den lokale indsats. Således har han gennem 35 år bidraget med frivilligt arbejde i barndomsklubben Haderslev FK – både som træner, leder og bestyrelsesmedlem - heraf otte år som formand. Denne rolle er dog p.t. sat på standby på grund af de mange øvrige poster i fodboldens og idrættens verden.

Står tidligt op

- Når man selv har været frivillig, har man også oplevet, hvor meget man får igen, lyder en af Bent Clausens kernesætninger.

Og netop fællesskabet og foreningslivets klassiske værdier betyder meget for 60 års fødselaren

- Jeg husker selv, hvor stor betydning det havde for mig at komme i HFK, da jeg var barn og senere, da jeg blev voksen og leder. Denne helt særlige følelse er jeg glad for at kunne præge at få frem hos mange andre, har han tidligere udtalt om sin dedikation til fodbolden og foreningslivet.

Bent Clausens imponerende rækkevidde som fodboldleder er ikke mindst mulig på grund af hans velkendte ihærdighed, disciplin og forberedelsesevner, og han er i bogstavelig forstand kendt som en mand, der altid står tidligt op.

Egentlig er det ganske pudsigt, at Bent Clausen overhovedet er havnet helt i toppen af dansk fodbold, for han er aldrig bevidst gået efter topposterne. Men som det er blevet udlagt af andre i fodboldens verden: ”Han er bare så svær at komme udenom, når den bedst egnede skal vælges”.

Skarpe holdninger

Interessen for at kommunikere og synliggøre breddefodbolden betydning, værdier og udfordringer sidder dybt i Bent Clausen. Han er en ivrig og aktiv debattør, med et hav af kronikker og kommentarer bag sig, han er heller ikke bange for at gå i rette med eksempelvis de store og magtfulde elitefodboldklubber for at værne om børne- og breddefodboldens rammer og vilkår, og han har med stor interesse bevæget sig over på digitale platforme for at bidrage til idrætsdebatten, i særdeleshed Twitter. 

- Det er ikke godt for seks-syv årige børn at indgå i et benhårdt vind-eller-forsvind miljø, selvom de ligger i toppen af deres aldersgruppe. Det fokus, der er på, at de skal præstere, er både usundt og kan meget vel give bagslag og gøre, at de i stedet mister lysten til fodbold og dermed ryger helt ud af fodboldsystemet, lød meldingen således fra Bent Clausen til FC Barcelona, de den spanske storklub i 2015 forsøgte at oprette et akademi i Danmark.

Netværk gennem fodbolden

Bent Clausen er oprindeligt uddannet i bankverdenen, han har boet i Haderslev hele sit liv og har haft en stor indflydelse på sin barndomsklubs udvikling og for fodbolden i byen. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at en meget stor del af familiens netværk er i dag bygget op omkring Haderslev FK.

- Det er en anden af fordelene ved at have gode, velfungerende klubber lokalt. Vi finder hinanden gennem klubben, både dem, vi er aktive sammen med, og forældre til dem vores børn er aktive med, siger Bent Clausen, der sammen med sin kone Else har børnene, Mads, Jacob og Anne.

Bent Clausens 60 års fødselsdag markeres af DBU Jylland med en reception:

Onsdag den 1. maj
Kl. 15.00-18.00
Fuglsang Loungen
Haderslev Stadion (Sydbank Park)
Stadionvej 7, 6100 Haderslev

Log ind