Forslag om U16 og U17 på årsmøderne

På baggrund af input fra en række klubber på forårets fire dialogmøder har DBU Jyllands Ungdomsudvalg besluttet at fremsætte to forslag om de vanskelige efterskole-årgange på de regionale årsmøder i november.

Ombrydning ungdom efterår 2011 - flash

Turneringsstrukturen i de ældste ungdomsårgange bliver med garanti et tema, når DBU Jyllands regioner indkalder de jyske fodboldklubber til årsmøder i november.

DBU Jyllands Ungdomsudvalg har nemlig besluttet at fremsætte to forslag omkring U16 og U17 Drenge-rækkerne.

Forslagene fremsættes som opfølgning på fire gennemførte dialogmøder i foråret, hvor mange klubber deltog, men hvor der dog ikke fremkom en entydig identifikation på hvilken turneringsmodel, de jyske fodboldklubberne ønsker for U-16 og U-17 drenge. Dertil var uenigheden for stor.

De to forslag vil i grove træk se således ud:

1. Sammenlægning af U-16/U-17 drenge til en 2-årig årgang
2. U16 uændret, mens U-17 drenge bliver uafhængig af U-16 dvs. den automatiske indplacering bortfalder og øverste række I U-17 drenge vil blive en ansøgningsrække

Formanden for DBU Jylland ungdom, Lars Olesen, understreger, at man ønsker en grundig debat på de kommende regionale årsmøder omkring de pågældende årgange.

Derefter er det tanken, at man og vil prøve at sætte fordele/ulemper op ved de to modeller, når de endelige forslag bliver offentliggjort op til delegeretmødet i januar 2018.

Emnet var også oppe og vende på 2017-udgaven af delegeretmødet. Her var der fra klubside bl.a. fremsat forslag om at afskaffe U16 Drenge-rækken. Det gav anledning til en grundig debat og et tæt afstemning, hvor et snævert flertal de fremmødte klubber i sidste ende dog valgte at bevare U16-rækken.




Log ind