MENU

Vestjyder tæt på at booke billet til Serie 3 – i Aarhus

- Det lugter ikke af fisk, det lugter af oprykning. En flok esbjergensere, som er bosat i Aarhus, har lavet deres helt egen fodboldklub. Og de svømmer i både succes og spillere.FC Vestkysten nærmest bader i spillere, som gerne vil repræsentere klubben. Foto: Martin Jørgensen
- Vi er stolte over Esbjerg, og vil gerne repræsentere byen på en god måde. Selv om vi bor i Aarhus, er vi stadig esbjergensere.

Træneren for FC Vestkysten, Martin Jørgensen, har sammen med sine knap 30 spillere sat kursen mod Serie 3. Holdet, som spiller under Fuglebakken KFUM i Aarhus, er under ét år gammel men ligger alligevel lunt i svinget til at rykke op for anden gang.

- Men vores niveau er virkeligt dybt forskelligt på holdet. Fra spillere, som næsten lige har spillet Jyllandsserie-fodbold til folk, som aldrig har spillet en 11-mandskamp før. Vores koncept er slet og ret, at alle skal spille, og så ser vi, hvad det rækker til, fortæller træneren fra et busstoppested i det indre Aarhus.

Facebookside og medlemstal er eksploderet

Selvom klubben kun har eksisteret i kort tid, har den med sine 30 medlemmer mere end rigeligt med spillere at vælge imellem, når truppen til kampene skal udtages. Og faktisk har man været nødt til at sige nej til spillere, fortæller Martin Jørgensen.

- Jeg tror, at vi uden problem kan samle mellem 40 og 50 spillere, men vi har været nødt til at sige nej til en del, som gerne ville spille hos os, for vi vil gerne tilgodese dem, som har været her fra start. Også selv om dem, som byder sig til, måske har et højere fodboldmæssigt niveau, lyder det fra træneren, som sammen med sit hold er enormt populære på de sociale medier.

- Vi har allerede over 650 følgere på Facebook, hvor vi smider kampreferater, små videoklip og andet indhold op. Vores følgere er hovedsageligt folk fra Esbjerg og omegn, som gerne vil følge med i, hvad deres børn og venner går og laver. Og jeg tror især forældrene er glade for, at deres børn indgår i et sundt fællesskab i en stor studieby som Aarhus, siger han.

Fodboldklub er samlingspunkt

Spillerne i FC Vestkysten har det rigtig godt med hinanden. Men sådan har det ikke altid har været.

- Selv om Esbjerg er Danmarks femtestørste by, så har de fleste af os kendt hinanden fra tidligere. Vi har måske spillet mod hinanden da vi spillede for forskellige klubber i og omkring Esbjerg, og vi havde nok ikke lige altid det bedste forhold. Men det har ændret sig nu. Vi har virkeligt fået et super godt fællesskab i klubben, fortæller Martin Jørgensen, som har ambitionen klar til foråret, hvis det skulle blive oprykning i denne sæson.

- Så skal vi koncentrere os om at overleve i Serie 3. Men hvem ved, for det sagde vi også inden denne sæson.

Se holdets Serie 4-pulje her.

Yderligere informationer om FC Vestkysten
 
Klubben består af spillere, der har en fortid i utallige esbjergensiske/vestjyske klubber, heriblandt: EfB, Sønderris SK, Sædding/Guldager, Esbjerg IF 92, Hjerting IF og Tjæreborg IF. Yngste spiller er 20 år og den ældste er 30.

Klubben har fire sponsorer, hvoraf tre af dem er fra Esbjerg.


Log ind