Suveræn eller dumpet? Hvis seriespillere fik karakterer i aviserne

Når Herrelandsholdet og superligaklubberne har været i aktion, så er aviserne altid klar med karakterer til spillerne og træneren. Men hvordan ville det se ud, hvis det var de lokale seriespillere, som blev vurderet? Måske sådan her.


Heldigvis bliver spillerne ikke bedømt med karakterer i aviserne. Foto: Henrik Bjerregrav


Hver en berøring og hvert et løb bliver nøje bedømt, når landets bedste fodboldspillere tørner ud for landetholdet eller superligaklubberne.

Sådan er det (heldigvis) ikke i breddefodbolden, hvor det allerhøjst er kampenes resultater, som når til spalterne i avisernes sportssektion. Og det er nok meget godt - ihvertfald, hvis det ville se ud, som vi har leget med herunder.

Sådan kunne bedømmelsen af et seriehold se ud

Karakterskala:
 
0: Dumpet
1: Ringe
2: På det jævne
3: Godkendt
4: Overbevisende
5: Høj klasse
6: Suveræn

Målmand: Stefan ”Panteren” Schmidt – karakter 6

Egentligt reddede Stefan ikke en eneste bold, og hans handsker var tilsyneladende glattere end en nyfanget ål. Til gengæld havde han lunkne pilsnere med til tredje halvleg.

Højre back: Anders ”Beer” Sørensen – karakter 2

Det er ikke så meget tømmermændene der trækker ned, men i højere grad det faktum, at Anders spillede hele kampen i sine Bertoni-sko, fordi han ikke nåede hjem og skifte efter gårsdagens bytur.

Central forsvar: Aage ”Hightower” Weinreich – Karakter 3

Aage er 205 centimeter høj og er derfor en magtfaktor i luften. Desværre havde han glemt sine kontaktlinser, og derfor trækker de tre glidende tacklinger på sine kolleger i forsvarslinjen en del ned.

Central forsvar: Thor ”Hulken” Petersen – Karakter 5

Flot kamp af Thor, hvor han nok engang fik vist, at man kan tackle med samtlige kropsdele. Det tæller dog en anelse ned, at han flåede sin spillertrøje midt over i arrigskab efter (endnu) en skævert og dermed måtte ti minutter på sidelinjen.

Venstre back: José ”Newbie” Palermo – Karakter 6

José er 36 år gammel, men har kun gået til fodbold i 36 dage. Derfor er han en temmelig håbløs fodboldspiller. Han er imidlertid det mest positive menneske siden Ole Henriksen, og overdænger sine holdkammerater med ros og opbakning. Det giver topkarakter!

Defensiv midt: David ”Den tasmanske djævel” Petersen – Karakter 4


Med et kondital som Forrest Gump (efter hans 3-årige løbetur), og Chuck Norris-lignende vilje er David en kapacitet på den defensive midtbaneposition. Også i denne kamp, hvor den ikkeeksisterende teknik dog igen var en hæmsko. Især clearingen, der endte i hovedet på en måge, trækker ned.

Højre midtbane: Jens ”Bling-Bling” Madsen – Karakter 2

Jens har selvtillid som en ny-tatoveret Paradise Hotel-deltager. Det var igen tydeligt, da han syv gange forsøgte sig med en elastico-finte og tre gange skorpion-spark. Mens troen på sig selv trækker op, trækker det gevaldigt den anden vej, at resultatet på de svære detaljer resulterede i ti indkast til modstanderne.

Offensiv midtbane: Abdi ”Laudrup” Mohammed – Karakter 1

Hvis man styrede Abdi med en PS4-controller, ville der kunne være én knap til rådighed: Trekant. Abdi ser sig selv som en klon af Michael Laudrup og Andrea Pirlo, og derfor forsøger han stikninger på 100 procent af sine afleveringer. Holdets 105-kilo tunge tankcenterforward indhentede 0 procent af stikningerne.

Venstre midtbane: Troels ”Lefty” Frandsen – Karakter 6

Som den eneste på holdet kan Troels bruge sit venstre ben til andet end at stå på. Derfor slår han nogle respektable indlæg fra sin venstrekant. Topkarakteren skal dog hovedsageligt ses i lyset af hans mors medbragte banankage med chokolade-topping, som han havde taget med til taktikmødet.

Angriber: August ”Tryllerik” Matthisen – Karakter 3

I 2006 var August til prøvetræning i Jammerbugt FC, og selv om det ikke blev til en kontrakt, så ser han stadig sig selv som potentiel El Clásico-spiller. Og selv om han gjorde det fint i kampen, så trækker det ned, at han dækkede sig for munden, da han talte til medspillerne - og at han tog trøjen af og viste nummeret til modstandernes ene tilskuer efter sit mål. Slap af, Messi!

Angriber: Andreas ”The Beast from The East” Jensen – Karakter 5

Andreas er flyttet fra Samsø til fastlandet og de mange år i kartoffelmarkerne er ret tydelige. 105 kilo fordelt på en to meter høj krop gør ham til en uovervindelig modstander i alle dueller. Desværre betyder fysikken også, at Andreas skyder en topfart, som ligger lige under den, en halvdoven skovsnegl kan præstere. To mål på hovedstød trækker dog i den grad op her.

Lennart ”Pep” Møller – karakter 2

Oplæg med fokus på tiki-taka. Men ”Pep” må snart indse, at spillermaterialet i bedste fald kan sammensætte halvanden aflevering ad gangen. Valget af Beast på toppen gav pote, men de evige brokkerier over dommerens offside-kendelser trækker ned. Igen.


Log ind