Læg ikke pres på efterskoleeleverne

I Odder IGF Fodbold har de taget et aktivt valg om at give de unge plads til at nyde deres år på efterskole. Dog holder de kontakten til spillerne og sørger for at være gearet til at tage imod dem, når opholdet er forbi.


I Odder IGF Fodbold har de kvalitetstræning klar til de efterskoleramte unge, når de er hjemme på fx efterårsferie. Foto: Privat.


Et år på efterskole står højt på rigtig mange unges ønskeliste. Og det skal de have lov til.

Sådan lyder budskabet fra Odder IGF Fodbolds ungdomsformand, Svend Erik Nielsen, der gør en dyd ud af at respektere de unges beslutning om at tage et år på efterskole.

- Når de har taget et valg om at skulle på efterskole, så bakker vi op om det. Også selvom det kan knibe med at stille et hold for de tilbageværende. Vi er til for de unge, så fodboldtilbuddet skal være på deres præmisser – tilpasset klubbens værdier, siger Svend Erik Nielsen og tilføjer, at klubben har cirka 22 drenge og piger på efterskole netop nu.

Træningspas i efterårs- og juleferie

I Odder IGF Fodbold er der, som tilfældet er i store dele af Jylland, store traditioner for at undvære mange af spillerne, når efterskoleeventyret trækker. I klubben prøver de at imødekomme virkeligheden ved tidligt at forberede spillerafgangen, så de fx kan oprette dobbelt medlemskab til spillerne.

- Vi forsøger på et tidligt tidspunkt at finde ud af, hvem der skal på efterskole. Så sørger vi for at give dem dobbelt medlemskab. Men vi lægger ikke pres på dem om at komme hjem og spille for os i friweekenderne, men lader dem vide, at de naturligvis er velkomne, hvis de har lyst, lyder det fra ungdomsformanden.

- Her i efterårsferien er de hjemme fra efterskolerne, og her vil vi gerne samle dem til to træningspas, hvor de træner sammen med U19-holdet. Det samme gør vi i juleferien, siger Svend Erik Nielsen.

Imødekommer spillernes behov

På Facebook-grupper sørger klubben for at holde kontakten ved lige med spillerne, men de er bevidste om ikke at spamme. Igen handler det om, at spillerne skal have plads til at nyde deres år på efterskole.

- Vi håber altid, de vil komme hjem til Odder IGF Fodbold igen. Vi forsøger i hvert fald at imødekomme deres behov ved at være gearede til deres tilbagekomst, nu de er et år ældre, fx med gode faciliteter og gode trænere, siger Svend Erik Nielsen.

FAKTA

Odder IGF Fodbolds tre råd til andre klubber

1) Respektér deres beslutning.

Hvis de unge har besluttet sig for at tage et ophold på efterskole, så bak dem op.
Husk det skal være fodbold på de unges præmisser – tilpasset klubbens værdier.

2) Giv dem fred.

Lad være med at bombardér dem med beskeder og læg ikke for meget pres på dem.
Men hold kontakten med dem og giv dem de mest nødvendige informationer.

3) Vær gearet til hjemkomsten.

Hav træner og faciliteter klar til, når de kommer hjem. Lad dem vide, at de er velkomne.


Log ind