MENU

Græsrodsdialog og stegt flæsk

Der var debat og evaluering på programmet, da DBU Jylland Region 2 i uge 43 holdt drengeturneringsmøder. En række vestjyske klubber har dermed direkte indflydelse på planlægning af den kommende turnering.

Åbenhed og konstruktiv debat var hovedoverskriften, da over 30 vestjyske børnetrænere og fodboldledere var samlet til fire dialogmøder på initiativ af DBU Jylland Region 2's børnegruppe.

En solid portion stegt flæsk lagde bunden for en spændende dialog om drengeturneringer. Møderne i Midtmors, Sparkær, Herning og Holstebro var nemlig lagt som fyraftensmøder og det havde en række klubber taget godt imod.

Positiv feedback blandet med udfordringer

Fodbold app'en fik en del roser hele vejen rundt, men også den manglende visning af stillinger fik god respons.

- Det er godt, der ikke vises resultater, da der ikke skal være fokus på det i børnefodbold, lød det bl.a. fra Kenni Ganderup, Måbjerg IF.

Blandt udfordringerne var der en del debat om, hvorvidt yderligere ombrydning vil resultere i større kørselsafstande og om disse vil være acceptable for alle. Der var enighed om, at det også i dén forbindelse er meget vigtigt, at klubberne tilmelder i de korrekte aldersgrupper og niveauer.

Forældreopførsel over for både spillere og dommere var ligeledes blandt emnerne og der er fokus på, at det fortsat er et område, der skal arbejdes på i de enkelte klubber.

Alt fra trænerkontakt til timeout

Jahatten blev i dén grad taget på, da der blev spurgt ind til nye idéer til at forbedre turneringen. Måske kunne man forsøge sig med niveauopdeling i stedet for aldersopdeling og derudover lave ombrydningen oftere, for alle var enige om, at de lige kampe er de sjoveste.

Der blev opfordret til, at klubberne benyttede sig af muligheden for at knytte holdkontaktpersoner som træner og holdleder på alle hold i KlubOffice, således at trænerne har bedre mulighed for at kontakte hinanden.

Supplerende ekstrastævner var endnu en ny idé og det blev desuden foreslået at indføre timeout i 8-mands kampe.

Direkte indflydelse på den kommende turnering

Region 2's børnegruppe tager nu alle input med sig i den samlede evaluering af drengeturneringen og så bliver turneringen fra foråret strikket sammen med et godt mix af idéerne fra de fire dialogmøder.

- Det er enormt vigtigt for os med den her evalueringsfeedback, for vi tilrettelægger jo turneringen efter klubbernes ønsker, så godt vi overhovedet kan, lyder fra Mie Brun Pedersen fra DBU Jylland Region 2's kontor i Holstebro.

Tilsvarende pigemøder bliver afholdt i uge 10.


 

Log ind