Aage Eltons er død

DBU Jylland Region 2’s første formand og indehaver af DBU Jyllands Guldnål, Aage Eltons, er død, 96 år. Han bidrog aktivt til etableringen af den vigtige decentrale struktur i jysk fodbold og var en af de første store forkæmpere for pige- og kvindefodbolden. Læs mindeordene fra DBU Jylland her.

Aage Eltons
Aage Eltons og DBU Jylland Region 2's formand, Johanne Berg. (Foto: DBU Jylland Region 2)


MINDEORD:

Aage Eltons er fredag sovet stille ind på friplejehjemmet ”Nordstjernen” i Sparkær.

Dermed har jysk fodbold mistet en af sine store ledere.

For Aage Eltons var om nogen været med til at skabe den udvikling, som jysk fodbold stadig den dag i dag er rundet af, med fokus på nærhed, lokalt engagement og lokal indflydelse.

Han blev valgt ind i DBU Jyllands (Jydsk Boldspil-Unions) bestyrelse i 1975, og året efter, da den regionale struktur blev født, blev han den første formand i Region 2’s historie. En position som han varetog frem til 1983. Året efter forlod han også DBU Jyllands (Jydsk Boldspil-Unions) bestyrelse.

I perioden nåede han bl.a. at blive den første formand for Kvindeudvalget og var således også med til at løbe pigefodbolden i gang i Danmark. Derfor glædede pige– og kvindefodboldens fortsatte udvikling ham også, og til Viborg Stifts Folkeblad udtalte han i anledning af sin 95 års fødselsdag den 9. juni 2016: ”Det glæder mit gamle fodboldhjerte, at Viborg i dag er blevet et værdsat centrum for kvindefodbold”.

Sideløbende med det organisatoriske arbejde i DBU Jylland var Aage Eltons en vigtig leder og ildsjæl i fodboldklubben Viborg FF, hvor han var formand i 16 år.

Og at Aage Eltons’ fodboldhjerte til det sidste bankede for klubberne i Region 2, blev man mindet om på årsmødet hvert år i november, når en frivillig leder eller træner blev hædret med ”Åge Eltons Initiativpokal” for et særligt initiativ, gerne utraditionelt, og som lever op til DBU Jyllands formål "At fremme fodboldspillet i Jylland".

De seneste 10 år fulgte der sågar 5.000 kr. med hæderen, genererøst skænket af Åge Eltons. Blot endnu et imponerende bevis på hans store hjerte for fodbolden.

DBU Jylland og Region 2 bevarede til det sidste kontakten med Aage Eltons. Og vi er ham for altid taknemmelige for den enorme indsats, som han har ydet for fodbolden.

Aage Eltons – der var indehaver af både DBU Jyllands Sølvnål, DBU’s Sølvnål og DBU Jyllands Guldnål - blev 96 år.

Bisættelsen finder sted fredag kl. 15.30 fra Viborg Kapel, Gl. Skivevej 7, Viborg.

Æret være hans minde.

Bent Clausen       Johanne Berg
Formand Formand
DBU Jylland DBU Jylland Region 2




Log ind