Region 1: God debat om turneringsforslagene

Frivillige ledere fra 62 nordjyske fodboldklubber var tirsdag aften samlet til DBU Jylland Region 1's årsmøde i Aalborg, hvor der var masser af talelyst og god debat om mange af de fremsatte forslag.

foto: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation

Frivillige ledere fra rekordmange nordjyske fodboldklubber - nemlig 62 - var tirsdag aften samlet til DBU Jylland Region 1's årsmøde på Aalborg Portland Park.

De brugte først og fremmest aftenen på at drøfte de i alt 18 forslag, som var fremsat af såvel klubber som DBU Jylland.

Ørslevkloster IF's forslag om at sænke aldersgrænsen for at spille herreseniorfodbold fra 16 til 15 år gav anledning til en del bemærkninger.

Christian Fynsk, Region 1, advarede imod forslaget ud fra en generel sundhedsmæssig vurdering af, at 15-årige drenge som udgangspunkt ikke er fysisk gearet til seniorfodbold, mens såvel Gjøl Boldklub som KB 81 Aalborg opfordrede de nordjyske klubber til at stemme for, da det efter deres opfattelse ville give mere fleksibilitet i forhold til at kunne tilbyde unge et fodboldtilbud. Det gjorde imidlertid kun 18 af de fremmødte klubledere, og det var ikke nok til at sende forslaget videre til endelig behandling på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning.

Nej til holdkort-skærpelse


Der var også god debat om DGL 2000's forslag om at ændre reglerne for nedrykning af spillere, ligesom Mou IF's forslag om at skærpe de disciplinære forhold vedr. udfyldelse af holdkort udløste en god håndfuld kommentarer.Et stort flertal af de nordjyske klubber ønskede imidlertid ikke at støtte op om op Mou IF's forslag ud fra et argument om, at glemsomhed ikke bør koste point. Det bør kun brug af ulovlige spillere, blev det fremført af bl.a. Brovst IF.

De nordjyske klubber havde også en god debat om problematikken omkring U16 og U17 Drenge. Et flertal af de fremmødte ledere ønskede at bevare U16-rækken, men fandt samtidig ikke, at de fremførte justeringer var bedre end det bestående U16-tilbud. Derfor var der ikke opbakning til nogen af Ungdomsudvalgets to forslag. Til gengæld fik Nørresundby FB's to forslag om en justering af principperne for afviklingen af Jyllandsserien stemmer nok til at gå videre til delegeretmødet.

Regionsformand Kristian Nørgaard Thomsen satte i sin beretning bl.a. fokus på pigefodbold og frivillighed, ligesom de i alt 170 fremmødte fodboldfolk mindedes to markante nordjyske klubledere, der er gået bort i 2017 - nemlig Kurt Nørbalk og John Robert Larsen.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Behandling af forslag på årsmøderne
Ja.
Stort flertal for.
2 Stemmeret på delegeretmødet
Ja.
Stort flertal for.
3 Fællesturnering med DBU Fyn
Ja.

Stort flertal for.
4 Herresenior fra 15 år
18
66
5 Klassedispensation i laveste niveauer

Nej
Stort flertal imod.
6 Supplerende spilletilladelse tidsfæstelse
51
11
7 Supplerende spilletilladelse senior
-
- Trukket
8 Nedrykning af spillere
68
16
9 28 dages-reglen
Ja.

Enstemmigt ja.
10 Ekstra spiller på banen
Nej
11 Disciplinære forhold vedr. holdkort

Nej
12a Dobbeltårgange U10-U12-U14-U16


Trukket
12b Ekstraordinær indplacering efter ansøgning
Ja.

Stort flertal for.
13a Indplacering fra U16 til U17
28
28 Ikke vedtaget.
13b Dobbeltårgang U17
Nej

14 DBU Jyllands Pokalturnering
Ja.


15 Overførsel af points efterår-forår JS/JS1
Ja.


16 Kvalifikationskamp i JS1
Ja.

17 Brug af yngre spillere i bedste M+32-række
Ja.
   
18 Redaktionelle ændringer
Ja.
   



Log ind