MENU

Veninde-dag et kæmpe hit i Bjerringbro IF

Det behøver ikke være svært at få nye spillere. Det er Bjerringbro IF’s tiltag ”veninde-dag” et levende bevis på.


14 nye spillere viste deres ansigt, da U9-pigerne hos Bjerringbro IF holdt "Veninde-dag". Foto: Bob Gisselmann.


Trænerparret Kim Tholstrup og Erik Andersen bliver i dag udfordret lidt ekstra. Der bliver slået flere vejrmøller end normalt og fjollet mere i krogene. Årsagen til de ekstra armbevægelser er til gengæld særdeles positiv.

Et simpelt men effektivt tiltag er den direkte årsag til, at der til dagens træningspas er 14 nye spillere – så de i alt er 23 piger.

Tiltaget hedder ”veninde-dag”, hvor kongstanken er, at spillerne skal trække deres veninder fra klasserne med til fodboldtræning, forklarer Kim Tholstrup.

- De har hver især fået mindst ét veninde-kort, som de har uddelt til en veninde fra klassen. Nogle af dem har endda fået taletid foran klassen, hvor de så efterfølgende har uddelt veninde-kort. Kortet er en invitation til at komme med til fodboldtræning i dag, siger Kim Tholstrup før dagens åbne fodboldtræning i Bjerringbro IF.

- Pigerne er jo selv de bedste ambassadører for fodbolden, så nu håber jeg bare, at de har tømt diverse klasser, lyder det fra den 37-årige pigetræner, der har datteren Emma på holdet.

Stafet med en kegle på hovedet

Under normale omstændigheder er udvikling i højsædet, når U9-pigerne trækker i træningstøjet. De træner for at blive bedre. De skal lære noget.

Men til dagens træning må det ikke være for svært eller for hårdt. Her er fokuspunktet leg med bold for at give de nye piger en positiv oplevelse. De 23 fremmødte piger hygger sig med keglestafet, kryds-og-bolle og fodbold med en makker i hånden.

Kim Tholstrup og Erik Andersen har som de fleste andre trænere løbende forsøgt at hverve nye spillere, men med veninde-dagen bliver rekrutteringsforsøget mere konkret.

- Det bliver altid noget løst med ”tag I nu bare jeres veninder med”, men på den her måde bliver det mere formaliseret og puttet i en ramme. Pigerne synes, det er spændende og er med det samme hoppet med på idéen, siger Kim Tholstrup.

Læs nyt magasin om pigefodbold

Du kan helt gratis læse hele historien fra Bjerringbro IF i Jysk Fodbold.

Magasinet har et stort tema om pigefodbold under titlen ”Få gang i din pigeafdeling”, med masser af inspirerende klubhistorier fra jyske klubber, hvor pigeafdelingerne klarer sig ekstra godt.

Læs hele magasinet ganske gratis.

Log ind