MENU

Tætte kampe giver udvikling

Et øget fokus på ombrydning har givet tættere kampe og bedre spillere i 8-mandsturneringen i U11 C-niveau.Tætte kampe er sjovere for alle, og derfor iværksatte man i DBU Jyllands Region 3 et nyt tiltag for 8-mandsturneringen i U11 C-niveau frem mod den nye sæson. Rækken, der også er kendt som Vikingeligaen, fik et større fokus på ombrydning af modstanderne, og indtil videre har det givet rigtig gode resultater.

Efter de første tre stævner, hvor holdene har mødt hinanden på kryds og tværs, er matchningen efterhånden ved at være så godt på plads, at alle kampe bliver spændende. Det giver en helt anden glæde ved fodbolden, fortæller Mick Kjær, der er U11-træner i Odder IGF.

- Matchningen betyder, at der er en helt anden gejst ved drengene, når de skal ud og spille, fordi de ved, at de møder en ligeværdig modstander. Det har tidligere været et problem, og det er ikke sjovt med kampe, der ikke er tætte. Hverken for dem der vinder, eller dem der taber, siger han.

Bedre spillere

Han fremhæver selv sidste stævne, hvor alle fire hold i puljen fik en sejr med hjem, og alle kampe var tætte, og det er med til at udvikle spillernes selvtillid og fodboldmæssige kunnen, siger han.

- Det giver en enorm selvtillid hos drengene, fordi de kan mærke, at de bliver bedre fodboldspillere. De ved godt, at de ikke bliver den næste Messi, men i de tætte kampe bliver de udfordret, så de bliver bedre, og det kan både ses og mærkes.

Ifølge ham giver de meget ensidede kampe ikke særligt meget til holdet uanset, om de vinder eller taber.

- Hvis man spiller kampe, hvor holdet vinder stort, så vil den bedste måske også holde på bolden for at score mål nummer tre eller fire, og det gør, at de mindre gode slet ikke er med. Hvis drengene ved, at de skal ind til en tæt kamp, står de sammen som hold, og det betyder også, at vi får udviklet rigtig meget på de spillere, som ellers lå lavt i niveau, og derfor får de også mere lyst til at tage med til kamp.

Positive tilbagemeldinger

Mick Kjær er ikke den eneste træner, der er glad for den nye struktur. Finn Pedersen, der er medlem af børnegruppen i DBU Jyllands Region 3, fortæller, at det øgede fokus på matchning af holdene giver gode resultater.

- Vi har mødt mange positive tilbagemeldinger fra klubberne over den nye struktur. Vi får mere og mere ligeværdige kampe, jo længere vi kommer hen i turneringen, og det kan vi også se på resultaterne. Der er ikke de helt store forskelle på holdene længere, og vi er dernede, hvor de fleste kampe ender tæt og sjældent med større difference end tre til fire mål.

- Det er et meget positivt resultat, for vi vil gerne have differencen så langt ned som muligt. Vi tænker på udviklingen af spillerne her, og der er ikke nogen der vinder ved at tabe eller vinde 10-0. Det giver kun det tabende hold mindre selvtillid, siger Finn Pedersen. 

Log ind