Superliganiveau på årets dommercamp

Ligesom sidste år får dommercampen besøg af Mads-Kristoffer Kristoffersen til en snak om dommergerningen på højeste niveau.


Foto: Fodboldbilleder.dk

I uge 31 samles der igen i år en gruppe unge mennesker i Storvorde med samme passion for fodbolden og dommergerningen til årets dommercamp. Her skal de på en uge gennemgå et dommergrundkursus og derefter tage dommerbevis, men udover den teoretiske gennemgang får deltagerne også mulighed for at spørge ind til, hvordan det fungerer i praksis på højeste niveau.

Superligadommer Mads-Kristoffer Kristoffersen lægger nemlig vejen forbi dommercampen for at holde oplæg og give et indblik i superligaen. Han håber, at hans besøg kan være med til at motivere de deltagerne.

- Jeg vil gerne vise, at man kan nå langt med hårdt arbejde især gennem talentdommerkurserne og vise dem, at passionen er den samme uanset, om man dømmer superliga eller andre niveauer. Det er fedt at mærke den passion og interesse for dommergerningen, som er på campen, siger han.

Kort til toppen

Han glæder sig til at vise frem, hvad man kan få ud af et dommerkort, hvis man sørger for at arbejde hårdt.

- Dommeruddannelsen er fed, fordi man får en lederuddannelse og nogle værktøjer, man kan bruge gennem hele livet. Oveni det får du motion og en skattefri indtægt, og hvis du arbejder hårdt og kan din teori, kan det give nogle vildt fede oplevelser.

- Hvis du spiller fodbold seriøst, kan du måske nå op i Jyllandsserien, men som dommer kan man komme rigtig langt. Bare se på Mikkel Redder, der er 23 år og dommer i 1. division, eller Michael Skytte, der er 22 og linjedommer i Superligaen. Det er kæmpe muligheder i dommerkortet, siger han.

Sætter selv rammen

Mads-Kristoffer Kristoffersen dømmer sin superligakamp nummer 115 i morgen, og det er i høj grad de kampe, der kommer til at danne bund for hans indlæg på dommercampen.

- Sidste år havde jeg dømt en kamp dagen før mit indlæg, og det gav et rigtig fint udgangspunkt. Mange af deltagerne ser rigtig meget fodbold, så de kan huske det røde kort, man overså og sådan nogle ting, og de diskussioner giver som regel en rigtig god ping pong, så deltagerne er meget med til selv at sætte rammen for, hvad vi skal snakke om, siger han.

Tilmeld dig dommercamp

Dommercamp løber af stablen i uge 31 fra d. 31. juli til d. 4. august. Du kan tilmelde dig her.

Der er undervisning mandag til torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 10-14. Prisen for deltagelse er kr. 2.400,- inkl. fuld forplejning, overnatning og eksamen. Sidste frist for tilmelding er 11/7 - bemærk dog, at dommercampens pladser kan være fyldt ud før.

Du kan læse mere om dommercamp i invitationen, som du finder her.

Spørgsmål vedrørende tilmelding kan rettes til:

Sif Rykær, sifr@dbujylland.dk, telefon 8939 9962

eller Thomas Jensen, thoj@dbujylland.dk, telefon 5132 0954

Der bliver holdt et tilsvarende arrangement i samme tidsrum i Taastrup. Det kan du læse mere om her.



Log ind