Lær at stå på mål som en brasilianer

Skal din målmand lære at stå som Taffarel, Dida eller Julio Cesar? At indgå i spillet som ’sweeper’? Forbedre sin koordination og reaktionsevne? Så skal du på målmandskursus i Esbjerg.


Tidligere professionel målmand Leandro Fioretti underviser på målmandskurset, der giver et indblik i den brasilianske målmandstil. Foto: Leandro Fioretti



Selvom de offensive navne overskygger, så har Brasilien gennem tiden formået at producere ganske habile målmænd, som har indtaget Europa med en ny tilgang til målmandsspillet på godt og ondt.

Stilen er karakteriseret af stor spillelyst og gode evner som shotstoppere, og denne stil kan du nu kopiere til din ungdomsmålmand, når DBU Jyllands inviterer til målmandskursus i Esbjerg IF 92 d. 13. juni.

Underviserne er tidligere talentchef i EfB Karsten Sejerup og den brasilianske målmand Leandro Fioretti, der udover at være DBU instruktør og B&U Konsulent også har været målmandstræner i FC Midtjylland og EfB samt professionel målmand i Brasilien og USA. Sammen vil de give et kursus i koordination og målmandstræning. Indholdet er som følger:

Brasiliansk målmandstræning – koordination, samt footwork

v/ Leandro Fioretti og Karsten Sejerup

  • Se den brasilianske tilgang til målmandsspillet – især den del af målmandsspillet, hvor målmanden er både målmand og markspiller/medspiller, samt brasilianske reaktionsøvelser.
  • Koordinationstræning med bold.

Indhold:

To timers træning, samt afsluttende teori og spørgsmål.

  • Opvarmning med hele kroppen som udgangspunkt
  • Målmandstræning v/ hjælp af spillerne
  • Koordination/løbe/spring/styrke aldersbestemt
  • Målmandstræning – stationer
  • Footwork – fodboldfærdigheder

Kurset henvender sig til målmandstrænere, årgangstrænere i aldersgruppen U12 – U19.

Der vil være mulighed for at tage ungdomsmålmænd med til kurset. Målmændene skal fungere som medier.

Der udleveres beskrivelser af alle viste øvelser.

Praktisk info

Kurset finder sted d. 13. juni klokken 18.00 – 21.00 på Esbjerg IF 92’s anlæg. Adressen er Sportsvej 15, 6705 Esbjerg Ø.

Prisen er 350,- kroner og deadline for tilmelding er d. 6. juni.

Du kan tilmelde dig her.

Log ind