En tur i raketten i skoletiden

I Sdr. Omme fik 100 piger fra den lokale skole lov til at deltage i pigeraketten, og de hyggede sig


Der var mange tidligere astronauter blandt torsdagens deltagere på DBU Pigeraketten i Sdr. Omme. Foto: Leif Christensen.


Masser af fingre kom i vejret, da Hanne Kristiansen fra den jyske del af pigeraketten spurgte, hvor mange der tidligere har prøvet en tur i raketten. Det var der mange, der havde, for Sdr. Omme IF har ofte haft tilbuddet ude til områdets piger.

Denne solrige torsdag var dog noget anderledes, for her blev pigeraketten fyret af i skoletiden. Klokken 11 strømmede de 100 piger til for at hygge sig med de forskellige aktiviteter med fodbolden i højsædet.

- Vi har kontaktet byens idrætsklubber for at få et samarbejde om de forskellige aktiviteter i åben skole, og her foreslog idrætsklubben, at vi kunne afvikle pigeraketten, fortæller idrætslærer Orla Madsen, og han og kollegerne var straks med på ideen – og satser på at gentage det hvert andet år.

En smaddergo' idé

For pigerne var det også en sjov og anderledes skoledag, hvor de hyggede sig rundt på de forskellige planeter.

- Det er rigtig sjovt, lød det fra flere af pigerne, der går i 0.-4. klasse.

Fra Sdr. Omme IF deltog Lisbeth Venø, og hun glæder sig over samarbejdet med skolen:

- Vi foreslog, at vi kunne afvikle pigeraketten i skoletiden, og det syntes skolen, var en smaddergo’ idé.

Hun fortæller, at der tidligere er kommet nye medlemmer i klubben, når de har prøvet pigeraketten, og hun håber selvfølgelig, at der også denne gang er piger, der vil prøve at spille fodbold i klubregi.

Log ind