Dedikerede sejren til ulykkesramt kammerat

De traditionelle blå trøjer var skiftet ud med hvide trøjer med personlige hilsener rettet mod en kammerat, der risikerer at blive lam efter ulykke i springhal


Serie 6-holdet, Askov/Malt UI, spillede i personlige trøjer for at opmuntre deres ulykkesramte kammerat. Foto: Leif Christensen.


Det er sjældent, en fodboldkamp i Serie 6 samler flere hundrede tilskuere. Det var imidlertid tilfældet, da Askov/Malt UI tog mod Alslev SK i pulje 196 torsdag 1. juni. Desværre skete det på en meget tragisk baggrund. En alvorlig ulykke har ramt deres gymnasiekammerat, 20-årige Torben Villadsen.

Der var taget initiativ til, at flest mulig af eleverne på gymnasiet i Vejen skulle samles forud for kampen for at blive fotograferet til et fælles billede til den vellidte kammerat. De fleste mødte op i hvide trøjer med en personlig tekst, og spillerne på holdet havde smidt de blå trøjer og reklamerne til fordel for hvide trøjer med hilsener til Torben Villadsen.

Et skifte, der naturligvis blev accepteret af dommer og modspillere.

Ud over selv at have spillet fodbold var Torben Villadsen det, medier har kaldt elitegymnast, og det var netop i springhallen, det gik galt. Han trænede på DGIs REPhold, og under en tredobbelt salto gik det galt. Han kom ikke helt rundt i den tredje rotation, og i landingen brækkede han tre nakkehvirvler og risikerer at blive lam.

”God bedring” stod der på mange af de hvide t-shirts, og vi kan ikke være mere enige. I den forbindelse betyder Askov-sejren på 2-1 intet.

Et menneske med stor livsglæde

- Vi havde et ønske om at gøre noget ekstraordinært. Enhver kan sende blomster eller lave en lille kurv med chokolade, kort og lignende, og alt respekt for det, men sådan ønskede jeg det ikke. Vi blev enige om, at en t-shirt, hvorpå vi skrev ”God bedring, Torben” ville være en helt perfekt gave til ham i den svære tid, lyder det fra initiativtager Razmus Jensen.

- Et billede siger mere end 1000 ord. Rigtig mange mødte op og var med på fællesbilledet, og det var rørende at være en del af på samme tid med, at vi alle glædede os over at stå sammen om at give Torben et smil på læben.

- Ulykken er både tragisk og frygtelig. Den kommer bare ud af det blå. Torben var i færd med at gøre, hvad han har gjort en million gange, men denne gang gik det galt, og ulykken indtraf. Jeg synes, det er frygteligt, for det viser i bund og grund, hvor lidt der skal til her i livet for at ændre fremtiden, noterer Razmus Jensen.

- Hændelsen med Torben har sat nogle tanker i gang hos mig. Det er ufatteligt, hvor skrøbelige vi som mennesker er. Vi skal dog huske at leve, og vi skal holde humøret højt uanset hvad, og jeg er sikker på, at Torben har den helt samme indstilling. Et menneske med større livsglæde skal man lede længe efter, påpeger Razmus Jensen, der sammen med resten af holdet håber det bedste for kammeratens fremtid.

Log ind