MENU

Snot og feber: Hvornår må du træne?

Er det en god idé at tage til træning, hvis man er snottet, og skal man undlade at snøre støvlerne, hvis man har feber? Vi har spurgt en overlæge.Har du feber? Så bliv hjemme under dynen. Sådan lyder rådet fra en overlæge. Foto: Fodboldbilleder.dkDu kender sikkert alle symptomerne. En næse der løber, let feber og en smule ondt i halsen.

Når forkølelsen sætter ind, kan det være svært at vide, om det er en god idé at tage til træning, eller om det er smartere at blive hjemme under dynen.

Vi har spurgt overlæge, og læge for Viborg fF i Superligaen, Michael Toft Væsel.

Feberen er en rettesnor

Hvis man føler sig lidt sløj, så skal man ifølge Michael Toft Væsel, groft sagt skele til termometeret, inden man pakker tasken og tager til fodbold.

- Man kan sige generelt, at når man har feber, så skal man ikke deltage i en træning. Feber er udtryk for at kroppen er stresset, og når man laver et stykke arbejde, så stiger kropstemperaturen yderligere. Det er ikke hensigtsmæssigt, siger han, og understeger, at det kan være godt tjent ind at tage en dag under dynen.

- På den første dags sløjhed kan det godt betale sig at slappe af, så kroppen kan få ro til at komme sig hurtigere. Bliv hjemme fra skole eller arbejde og bliv især hjemme fra sport. Dog kan det være en god idé lige at gå en lille tur og få noget luft, lyder rådet.

Bliv ikke afkølet

Nedkøling af kroppen er noget af det, man især skal passe på med, hvis man føler sig lidt sløj, lyder det også fra overlægen.

- Det skal man passe rigtig meget på med, for så skal kroppen arbejde endnu hårdere end den allerede gør. Hvis man er ude og man sveder meget, så skal man også have noget på, der er vindtæt, for at beskytte sig selv bedst muligt. Specielt på brystet, er det vigtigt, at man ikke bliver afkølet, siger han, og fortæller, at man skal starte stille og roligt op igen efter sygdom.

- Når feberen er faldet, så skal man tage en til to dage, hvor man ikke træner helt igennem. Træner man for hurtigt efter sygdom, så vil man have en let forhøjet risiko for skader, fordi kroppen er i bund, Siger Michael Toft Væsel, som dog understreget, at man sagtens kan tage af sted, hvis man bare er snottet.

- Er man blot almindelig utilpas og snottet, så er der ikke noget i vejen for at tage af sted til fodbold. Overordnet set, er det feberen, som er rettesnoren for, hvornår man skal tage af sted, lyder rådet.


Log ind