MENU

Seminar: Østrigsk træner-inspiration

Der er lige nu fuld damp på afviklingen af DBU Jyllands trænerseminarer. Og du kan stadig nå at opleve østrigeren Gilbert Prilasing, tidligere U17-landstræner og i dag sportsdirektør og træner for de bedste ungdomsspillere i SK Sturm Graz.

Vildbjerg_seminar_2017
I alt 59 trænere var samlet i Vildbjerg, hvor de fik inspiration fra Tonny Hermansen og Ashley Tootle.
Lars_Lungi_2017
Den nye superligatræner i Esbjerg fB, Lars Lungi Sørensen, serverede inspiration til 80 trænere på seminaret i Esbjerg. 


Mange jyske trænere starter i disse dage fodboldsæsonen med at fylde ny inspiration på tanken.

Der har således været stor interesse for DBU Jyllands seminarer i både Esbjerg og Vildbjerg, og der er stadig mulighed for at opleve østrigeren Gilbert Prilasing, tidligere U17-landstræner og i dag sportsdirektør og træner for de bedste ungdomsspillere i SK Sturm Graz.

Han vil mandag 30. januar komme med et oplæg om østrigsk fodbold med fokus på opbygningsspil og hurtige afslutninger.

Han tyvstarter dog allerede i Vejen søndag 29. januar i tidsrummet 10.00-13.00, hvor målgruppen er ungdomstrænere. Her er der tips til bl.a. opvarmning og opbygningsspil.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at få besøg af Gilbert Prilasing, som utvivlsomt vil give os en spændende og udbytterig aften, lyder det fra klubrådgiver i DBU Jylland, Svend Pedersen.

Esbjerg-træner på banen

Til mandagens seminar i Esbjerg med superligatræner Lars Lungi Sørensen kom der trænere fra det meste af Jylland. Fra Højer i syd til Aalborg i nord.

I alt 80 trænere høstede ideer til den forestående sæson, og alle fik noget med sig hjem, og det var ikke kun til træning af markspillere. Også målmandstræner Lars Winde var på plads og trænede målmænd.

Efter træningen blev der drøftet både træning og den forestående superligasæson, og Lars Lungi Sørensen ser frem til et spændende og svært forår som ny superligatræner i Esbjerg fB.

Høj energi i Vildbjerg

Weekenden bød på et velbesøgt seminar i Vildbjerg, hvor to energiske instruktører, 59 friske deltagere og 20 motiverede medier fra FK Viborgs U19 divisionshold havde sat hinanden stævne.

Tonny Hermansen, talentchef i OB, satte fokus på gennembrudsspil – bl.a. med udgangspunkt i spillestilene hos klubber som Bayern München, FC Barcelona og Manchester City samt spillernes valg af den rette løsning i de forskellige situationer. Bl.a. timingen i løb, dybdeløb og returløb.

Ashley Tootle, fysisk træner for Fortuna Hjørrings kvinder i 3F Ligaen og Hobro IK’s 1. Divisionshold, stod for et tema omkring fysisk træning, herunder doseringen af træningen i de enkelte dele af sæsonen, øvelser med og uden bold, opvarmningsøvelser og basale træningsøvelser for at undgå skader.

Der var stor interesse fra deltagerne og masser af mulighed for at tage øvelser med hjem til træningen i egen klub.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: LLN Press og Klaus Gertsen


Log ind