Højdepunktet er tredje halvleg

Hos Vildbjerg SF’s oldboysspillere er der ingen problemer med at få folk i omklædningsrummet efter træning. Her ophæves skellene, og røverhistorierne flyder frit fra pladserne på bænken.


Stemningen er altid i top, når Vildbjerg SF's oldboys sætter sig på bænkene i klubbens omklædningsrum. Foto: Søren Palmelund.


Benene er blevet ældre, og det var til tider tydeligt på kunstgræsset her i Vildbjerg, hvor de 16 oldboys-gutter har overstået de fysiske udfoldelser på banen, men tungebåndene er stadig knivskarpe.

Bare fordi dåbsattesten rummer fire, fem eller i nogle tilfælde seks årtier, så er der ingen, som er for fine til at huske en holdkammerat på, at han skal samle stængerne, så han undgår en ydmygende tunnel en anden gang – og så runger latterbrølene, mens den obligatoriske kolde dåseøl indtages.

For et stigende antal unge er det angstprovokerende at klæde om og bade i omklædningsrummet efter fodbold, men det er bestemt ikke tilfældet for de modne drenge i Vildbjerg. Her er tredje halvleg faktisk højdepunktet.

- Nu er det jo en ren social ting at gå til fodbold, og det er ikke til at undvære. Vi falder alle ind i en gang mandehørm. Det kan ikke være anderledes, og så er det hyggeligt at sidde sammen over et par øl, så vi kan blive opdateret på ugens løb. På den måde følger vi med i hinandens liv, fastslår Mogens Svendsen, der har spillet fodbold i 55 år i klubben – og ser ud til at nyde livet i det tilduggede omklædningsrum.

Her er ingen blufærdighed eller kropsforskrækkelse for som Mogens Svendsen udtrykker det ”her er vi alle grimme nøgne”.

Speciel atmosfære i omklædningsrummet

Blandt de faste deltagere er John Furbo på 41 år. For ham er omklædningsrummet en oase i en travl hverdag, og han lægger ikke skjul på betydningen af den institution.

- Her kan du være i nuet, og det kan bare noget specielt. Den stemning, der er på et oldboys-hold, det kan de unge godt lære noget af, for vi har et socialt fællesskab. Der er både plads til direktøren og lønarbejderen, og vi kommer lidt væk fra det hele i vores hverdag, lyder det med et stort smil fra John Furbo, der også fremhæver, at en stor del af spillerne er aktive i foreningen som hjælpere.

- Det er gode drillerier, og det er aldrig mobning, selvom det da nok tit er de samme, det går udover. Der er jo ingen af os, der er gode til fodbold mere, men vi tror stadig, at vi kan det hele, siger John Furbo.

Legendariske udlandsture

Holdet har en årlig udlandstur i Europa, hvor de spiller en træningskamp. Det er i den grad nogle uforglemmelige ture, som jævnligt bliver midtpunkt i samtalerne.

Historierne fyger igen gennem luften, om dengang, hvor de engelske modstandere drak midtjyderne i hegnet på pubben dagen før kampen, for blot at stille med helt andre spillere på grønsværen. Eller da portugiserne måtte sende deres koner efter flere øl. Eller legenden om den ikke helt appelsinfri højreback, der faldt i kanalen, da han skulle tage indkast i Holland.

Hver eneste fortælling høster store grin, og fællesskabets minder skaber en hjertelig stemning blandt den brogede, men sammentømrede, trup.

Læs hele artiklen om besøget i Vildbjerg SF i DBU Jyllands gratis fodboldmagasin, Jysk Fodbold. Du finder det elektroniske magasin på jyskfodbold.dk.

Læs mere

Læs hele december-udgaven af Jysk Fodbold, hvor der er et stort tema om omklædningsrummet.

Lær de unge at klæde om i klubben

Log ind