Flest vestjyder spiller fodbold

Forskellen på andelen af indbyggere der spiller fodbold, er markant på tværs af de jyske kommuner. Det viser en ny opgørelse fra DBU Jylland. Find en samlet opgørelse her.



En hård blæst fra Nordsøen er næsten hverdagskost for vestjyderne. Der skal dog mere end lidt vind til at holde dem væk fra fodboldbanerne.

Det viser en dugfrisk undersøgelse fra DBU Jylland, som skaber overblik over antallet af fodboldspillere i de jyske kommuner set i forhold til indbyggertallet.

Fem ud af de syv øverste kommuner på listen kan således prale af direkte havkig udover klitterne langs den jyske vestkyst.

Ringkøbing-Skjern Kommune tager førstepladsen

Særligt én af de vestjyske kommuner skiller sig markant ud på listen over antallet af fodboldspillere pr. indbygger.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der nemlig ikke færre end 9,7 procent af indbyggerne som er meldt ind i en af fodboldklubberne inden for kommunegrænsen.

Ringkøbing-Skjern kommune topper listen foran Jammerbugt Kommune (8,9 procent), Silkeborg Kommune (8,1 procent), og Thisted Kommune (7,8 procent.), når det kommer til antallet af fodboldspillere i forhold til indbyggertallet.

”Fodbolden er i vores DNA”

Ifølge Johanne Louise Møller Berg, som er formand for DBU Jylland Region 2, som dækker en stor del af det midt- og vestlige Jylland, så har fodbold en helt særlig plads i hjertet hos vestjyderne.

- Foreningsidræt og særligt fodbold ligger jo nærmest i vores dna. Det er som om, at glæden ved fodbolden går igen fra generation til generation, lyder det fra Johanne Louise Møller Berg.

- Herudover spiller det ganske givet ind, at vi har en lang række velfungerende fodboldklubber i det vestjyske, som ikke mindst skyldes en rigtig god kultur for at bidrage frivilligt. På en måde tænker jeg, at det frivillige foreningsliv mange steder er dét, som binder byerne sammen, lyder vurderingen fra regionsformanden.

Fredericia ligger (næsten) nederst

I forhold til antallet af fodboldspillere ligger Aarhus Kommune helt i top med flere end 18.000 fodboldspillere, men med 330.000 indbyggere, så giver det en procent på 5,5 procent af indbyggerne som er medlemmer i en fodboldklub, og dermed en placering i den lavere end af listen.

Mens Samsø ligger klart nederst med 1,7 procent, så er det måske lidt mere reelt at kigge på kommunen, som ligger på andensidste-pladsen. Her ligger Fredericia Kommune placeret, da der blot er 4,2 procent af indbyggerne, som snører fodboldstøvlerne i fæstningsbyen.

Herudover er Djurslands to kommuner også repræsenteret i den tunge ende med 4,3 procent og 5,2 procent af indbyggerne i henholdsvis Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune, som er aktive på fodboldbanerne.



Se opgørelsen her


Fodboldspillere pr. indbygger
Kommune Spillere pr. indbygger
Ringkøbing-Skjern 9,7 %
Jammerbugt 8,9 %
Silkeborg 8,1 %
Thisted 7,8 %
Favrskov 7,6 %
Hjørring 7,5 %
Lemvig 7,4 %
Billund 7,4 %
Hedensted 7,4 %
Skanderborg 7,3 %
Rebild 7,3 %
Varde 7,3 %
Viborg 7,2 %
Vesthimmerland 6,9 %
Skive 6,9 %
Morsø 6,9 %
Tønder 6,9 %
Odder 6,8 %
Herning 6,8 %
Brønderslev 6,8 %
Vejle  6,8 %
Horsens  6,5 %
Esbjerg  6,5 %
Aabenraa  6,5 %
Randers  6,3 %
Mariagerfjord  6,2 %
Aalborg  6,2 %
Holstebro  6,2 %
Haderslev  6,1 %
Vejen  6,0 %
Frederikshavn  5,9 %
Kolding  5,7 %
Ikast-Brande 5,7 %
Aarhus  5,5 %
Sønderborg  5,3 %
Struer  5,3 %
Syddjurs  5,2 %
Fanø  5,0 %
Læsø  4,8 %
Norddjurs  4,3 %
Fredericia  4,2 %
Samsø  1,7 %


Log ind