Breddefodbold for 66 millioner kroner

DBU Jyllands kasserer, Hans Mogensen, kunne på lørdagens delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter præsentere et regnskab, som han betegnede som solidt og tilfredsstillende.

foto: Sidsel Reitz Krarup

DBU Jyllands regnskab for 2015/2016 viser, at der et særdeles højt aktivitetsniveau i jysk fodbold.

Det konkluderede økonomiansvarlig Hans Mogensen på lørdagens delegeretmøde i Herning.

Sammenlagt har DBU Jylland omsat for 66 millioner kroner i bl.a. turnerings- og uddannelsesmæssige aktiviteter i 2015/2016. Resultatet viser et realiseret overskud på 202.783 kr. mod et budgetteret overskud på 89.000 kr.

Hans Mogensen brugte bl.a. en del af taletid på at redegøre for dommerområdet, der tegner sig for næsten 50 procent af omsætningen under DBU Jylland.

- Det er naturligvis et emne, der springer i øjnene, fordi beløbet er så stort. DBU Jylland opkræver lidt mere end 30 mio. kroner ved jer klubber. Hvad bruges de så til? Langt det største del af pengene sendes retur i godtgørelse og kørsel til vore mange dommere. Helt nøjagtig sendes lidt mere end 25,6 mio. kroner videre svarende til 85 procent af det opkrævede beløb. Herudover bruger vi 1,6 mio. kr. vedr. dommerpåsætningen, som omfatter ca. 70.000 dommeropgaver. Endvidere bruger vi 1,5 mio. kroner til fastholdelse, rekruttering og udvikling af dommerområdet, forklarede han.

Fald i bødeindtægterne

Bødekontiene er altid et centralt punkt i regnskabet, og samtidig eneste emne, som udløste bemærkninger fra salen.

Hans Mogensen redegjorde for DBU Jyllands generelle holdning til bødeområdet, og tilføjede at administrationen løbende modtager henvendelser omkring rimeligheden i at der opkræves bøder samt bødestørrelserne.

- Vi er står fuldt inde for disse holdninger, men i forbindelse med den mere fleksible tilgang til spilleformer og spillere har bestyrelsen i DBU Jylland besluttet at kigge bøderne i gennem. En gennemgang for at sikre, at der også på dette område skal være en mere fleksibel tilgang til udskrivning af bøder, når vi samtidig skal være mere fleksible på turneringsområdet, sagde Hans Mogensen, der samtidig glædede sig over, at bødekontiene samlet falder kr. 286.000 i forhold til budgettet og kr. 330.000 i forhold til sidste år.

Kurt Elkjær fra Borup IF opfordrede DBU Jylland til at sænke bødeniveauet, som han fandt for højt. Hans Mogensen svarede, at bødepolitikken også skulle ses som en beskyttelse af DBU Jyllands turneringer, og at man løbende var meget opmærksom på at finde et rimeligt beløbsniveau.

Sammenlagt er der i regnskabsåret opkrævet lidt mere end 4,5 mio. kroner i bøder svarende til 4.880 kr. pr. medlemsklub.

Regnskabet for 2015/2016 kan findes her.
Budgettet for 2016/2017 kan findes her.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Sidsel Reitz Krarup



Log ind