MENU

Mohammed gik fra kegler til kagerulle

Mohammed Hawa er med i dette års Store Bagedyst på DR1. Inden bagningen tog al hans tid, var den 32-årige Aarhusianer meget aktiv i fodboldverdenen som både spiller, træner og dommer.


Mohammed Hawa har skiftet keglerne ud med kagerullen. Foto: Privat.


Siden barnsben har Mohammed Hawa, kendt fra Den Store Bagedyst, været vild med fodbold. Gennem de senere år har han været en trænerkapacitet i den Aarhusianske klub, Arabiske KulturForening.

For et års tid siden lagde han dog trænerkasketten på hylden for i stedet at koncentrere sig helhjertet om kagebagningen – og meget tyder da også på, at talentet rækker længere i køkkenet.

- Ja, jeg tror godt man kan sige, at jeg har mere talent som kagebager. Jeg har på kort tid opnået mere som kagebager, end jeg nogensinde har som fodboldtræner. Det kommer nok bare lettere til mig i køkkenet, siger Mohammed Hawa, der begyndte at bage i 2009 – mens trænergerningen startede i 2006.

Mål om at glæde andre

Umiddelbart er der meget langt fra fodboldkeglerne til kagerullen, men Mohammed Hawa mener sagtens, man kan drage paralleller mellem de to verdener.

- Det kan man sagtens. Hver gang jeg bager kage, vil jeg glæde andre og har et mål, jeg vil opnå. Det samme gælder, når man er fodboldtræner. Det er en sejr for mig, når det lykkes, siger den 32-årige uddannede mediegrafiker.

Blandt de unge spillere i Arabiske KulturForening er Mohammed også et stort hit - for de skal selvfølgelig også nyde godt af hans bageevner.

- Jeg bager jo tit kager til dem. Det er fedt, at de bliver så glade for det. Hvis der er et stævne eller lignende, så hører jeg tit ”Mohammed, bager du noget?”, lyder det med et stort grin fra Mohammed Hawa.

Trænerlicens og fodbolddommer

Siden han stoppede som spiller i de spæde seniorår, så har han været træner og hjælper i Arabiske KulturForening.

- Senest har jeg været højre hånd for træneren, hvor jeg har hjulpet med til kampe og træninger. Og så har jeg været typen, som spillerne er kommet til, hvis de havde behov for at tale ud om noget, siger den B2-uddannede fodboldtræner.

For fem år siden blev Mohammed Hawa også uddannet som fodbolddommer, men var blot aktiv i ét år med kort og fløjte.

- Jeg synes, det var utrolig fedt i starten. Det var fedt at dømme børne- og ungdomskampe, men jeg følte, at jeg var meget alene som dommer, så det stoppede jeg med.

Lige nu er det altså kagebagningen, der stjæler Mohammed Hawas tid, men han er ikke afvisende for et comeback til fodboldverdenen.

- Fodbold er bestemt stadig interessant, men lige nu holder jeg pause på ubestemt tid. Nu handler det om at være der for mit bagehold fra tv-programmet, slutter Mohammed Hawa.

Log ind