MENU

Her er de nye visionskonsulenter

DGI’s syv jyske landsdelsforeninger og DBU Jylland har nu sammensat det team af visionskonsulenter, som via projektet, Bevæg dig for Livet, skal hjælpe de jyske fodboldklubber med at øge og fastholde mængden af fodboldspillere.

Visionskonsulenter
Her er DGI's og DBU Jyllands nye fælles visionskonsulenter: Michael Mathiesen (øverst til venstre), Peder Henriksen (øverst til højre), Henrik Sørensen (nederst til venstre) og Anders Østergaard (nederst til højre). Fotos: DGI og DBU Jylland.


Jysk fodbold er blevet en del af dansk idræts store fælles vision, ”Bevæg dig for livet”.

Og nu har DBU Jylland og DGI’s syv jyske landsdelsforeninger også sammensat det team af visionskonsulenter, der skal hjælpe de jyske fodboldklubber med rekruttering/fastholdelse af teenagere og voksne (25-59 år).

For at sikre et lokalt ejerskab er Jylland rent organisatorisk blevet delt op i fire enheder, som stort set følger DBU Jyllands nuværende regionsgrænser (dog er Thisted og Morsø Kommune med i nord-enheden, mens Silkeborg er kommet med i Vest-enheden).

Et fælles projekt

Til at understøtte indsatsen skal der tilknyttes fire nye visionskonsulenter, en i hver af de fire enheder – heraf to rent formelt ansat i DBU Jylland-regi, men hele projektet bygger på fællesskab – bl.a. i de fire følgegrupper, hvor både DBU Jyllands regioner og DGI ’s landsdelsforeninger er repræsenteret, såvel af frivillige ledere som af medarbejdere.

Projektet blev officielt skudt i gang ved et særligt kickoff-arrangement for alle implicerede i Vejle lørdag den 20. august.

Visionskonsulenterne er et supplement til den eksisterende klubrådgiver-ordning under DBU Jylland, som de jyske klubber fortsat kan trække på.

Enhed nord: MICHAEL MATHIESEN


I Nordjylland hedder visionskonsulenten Michael Mathiesen. Han er født og opvokset i Hvide Sande i Vestjylland, udlært tømrer i Ringkøbing, men bosat i Nørresundby, uddannet ved AAU i idræt, har selv spillet fodbold i 19 år, har været træner i AaB i 3,5 år og medlem af AaB´s Seniorudvalg i 2,5 år.

Enhed vest: PEDER HENRIKSEN

I det vestlige Jylland er Peder Henriksen fra Viborg blev tilknyttet. Han er tidligere professionel fodboldspiller i Aarhus Fremad og AC Horsens og kommer også bl.a. med en journalistuddannelse og en Cand ling. merc i virksomhedskommunikation som baggrund. Peder Henriksen har gennem flere år været fodboldtræner i forskellige klubber, ligesom han også har været børneinstruktør i DBU Jylland.

Enhed øst: ANDERS ØSTERGAARD

38-årige Anders Østergaard dækker det østlige Jylland. Han vil for mange være et kendt ansigt, da han gennem mere end tre år har været ansat som Fodbold Fitness-konsulent under DBU. Han har en bachelor i idræt samt en kandidatgrad i sport management fra Aarhus Universitet, og hans erfaringer fra idrættens verden spænder fra fitnessinstruktør, talentudviklingsansvarlig og juniorlandsholdstræner i Dansk Taekwondo Forbund til fodboldtræner i bl.a. Brabrand IF og Aarhus 1900.

Enhed syd: HENRIK SØRENSEN


Også den sydlige visionskonsulent kommer med en baggrund fra Fodbold Fitness-konsulent i DBU Jylland. Det drejer sig om 46-årige Henrik Sørensen. Han er oprindeligt fysioterapeut, men har efterfølgende bl.a. uddannet sig som bach. scient i idræt ved Institut for idræt, SDU Odense og kommer med en bred erhvervserfaring og store erfaringer fra den frivillige idrætsverden – bl.a. som ungdomstræner i Hjerting fodbold

Fakta om "Bevæg dig for Livet"
                       
”Bevæg dig for Livet” er et nationalt visionsprojekt, som støttes med 100 millioner kroner af DGI, Danmarks Idræts-Forbund, Nordea-Fonden og TrygFonden. Målet er at øge antallet af idrætsudøvende danskere med 600.000 inden 2025.

I Jylland organiseres fodbold-indsatsen af DGI’s syv jyske landsdelsforeninger og DBU Jylland i fællesskab.

Over de næste tre år, som aftalen dækker over, er målsætningen at forøge det samlede medlemstal i fodbolden med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister på landsplan. I et tiårigt perspektiv er ambitionen, at 12.000 flere teenagere og 40.000 flere voksenmotionister skal være medlem af en fodboldklub på landsplan.

Læs mere om ”Bevæg dig for livet”.

          


Tekst: Mads D. Larsen & fotos: DBU Jylland og DGI

Log ind