Håndboldstjerne er blevet U9-træner - for fodboldhold

Hun har spillet flere end 150 kampe på det kvindelige håndboldlandshold og har blandt andet være med til at vinde OL-guld. Nu er en håndboldstjerne fra Viborg blevet U9-pigetræner i Overlund GF.



Rikke Skov har været fodboldtræner for begge hendes to piger på hhv. ti og otte år (yderst til venstre.). Foto: Privat
- Jeg må indrømme, at jeg virkelig elsker duften af græs, så jeg nyder at træne fodbold.

De fleste kender Rikke Skov som en rigtig dygtig håndboldspiller med alt fra Champions League-triumf til OL-guld på CV’et. Der er dog også en anden sportsgren med bolden i centrum, som ligger tæt på hjertet hos den blonde forsvarsgeneral.

- Jeg har altid elsket at spille fodbold. Når vi har varmet op til håndbold, så har det altid været fodbold, som har været fedt, siger Rikke Skov, som selv spillede fodbold indtil hun var 14 år gammel, hvor hun helligede sig håndbolden. Nu er hun blevet træner for sin yngste datters U9-hold på den lokale fodboldbane i Overlund GF.

Fodbold er lettere at gå til

Rikke Skov er både forældertræner i håndbold og fodbold, og hun er ikke i tvivl om, hvad den helt store forskel er på at have digrerentstokken på håndboldbanen kontra fodboldbanen.

- Man kan sige, at i håndbold er der mange flere regler og det er nødvendigt med en større forståelse af spillet for rigtigt at få noget ud af det. Derfor var det ikke helt så sjovt at være håndboldtræner, da mine piger var yngre. Fodbold er bare nemmere at gå til, så jeg nyder virkelig at træne fodbold, siger hun, og understreger, at det er en fornøjelse at følge pigernes udvikling på fodboldbanen.

- Det er superskægt at se, at det hold man har haft i halvandet år forbedrer sig og forstår spillet meget bedre nu. I starten stod jeg bare og tænkte: ”Hold da kæft, de jagter alle bolden på samme tid”, og jeg synes det er en stor tilfredsstillelse af se dem forbedre sig ligeså langsomt, siger hun.

Disciplin er en forudsætning

Når Rikke Skov trækker i trænerjakken, så har hun den målsætning, at alle skal have det sjovt. Men fokus skal være på plads.

- Alle pigerne er forskellige i niveau og jeg har ingen forventning om, at alle er lige dygtige. Men alle skal gøre deres bedste. Det er mit eneste krav. Vi skal først og fremmest have det sjovt, men jeg forventer at pigerne kan høre efter og modtage en besked, siger Rikke Skov, og giver det gode råd videre.

- Der kan godt stå en hel flok forældre og glo på, at pigerne ikke opfører sig ordentligt, og der er jeg altså ikke bange for at forlange en vis disciplin af dem, siger hun og fortæller om lutter gode oplevelser, når hun er ude med pigerne.

-  Vi får altid en god modtagelse i de omkringliggende klubber, og oplever ingen, som taler negativt. Og så er det altid sjovt at møde de andre forældre, siger hun.

Log ind