MENU

God aften med tips fra landstrænerne

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson besøgte DBU Hotel & Kursuscenter og gav 75 deltagere, primært trænere, en masse inspiration, samt et unikt indblik i landsholdslejrens hverdag.


Jon Dahl styrede træningen, mens Åge Hareide kommenterede øvelserne for de 75 deltagende kursister. Foto: Nicolaj Rønstrup


Der var lagt op til en hyggelig aften i Tilst, da landstræneren, Åge Hareide, og hans assistent, Jon Dahl Tomasson, slog vejen forbi Fodboldcenteret.

75 deltagere havde tilmeldt sig kurset, der havde titlen: ”Landsholdets spillestil: Vigtige momenter i træning”. Og det var med tyk streg under træning.

Aftenen blev åbnet med et par bevingede ord fra Peter Rudbæk og så var der ellers dømt fodboldnørderi.

Sneak-peak til taktik mod Polen

Alle de fremmødte fik et eksklusivt indblik i Hareides taktiske overvejelser og hvordan der arbejdes med disse til landsholdssamlingerne.  Der blev vist optagelser fra træningerne, samt hvordan taktikken udspillede sig i landskampene.

Efter en times oplæg fra Åge, blev deltagerne sendt ud på træningsbanen, hvor Jon Dahl stod for en simulering af en landsholdstræning, med spillere venligst udlånt af Brabrands og Lystrups divisionshold.

Til træningen blev der lagt hovedvægt på den kommende kamp i mod Polen og alle fik et sneak-peak i, hvordan at trænerne har tænkt sig at gribe kampen an rent taktisk. Alt i mens Jon Dahl stoppede og guidede spillerne, stod Hareide på sidelinjen og forklarede hvilke overvejelser der lå bag, til de fremmødte deltagere.

Masser af gode spørgsmål

Efter cirka en time på banen røg alle deltagerne ind i mødelokalet igen, og så var der dømt spørgerunde.

Her var spørgelysten stor, og snakken gik om alt lige fra præstations-planer, Ole Gunnar Solskjaer til Nicklas Bendtner og Pochettino, inden Peter Rudbæk rejste sig og rundede aftenen af.

En hyggelig aften var forbi, og aftensolens røde skær gav indikationer om at Dannebrog atter vil sejre, når landsholdet møder Polen den 8. oktober.  

Log ind