Planlæg den fysiske træning

DBU Jylland udbyder nu et seminar om træningsplanlægning. Her kan du få gode råd til, hvordan du tilrettelægger den fysiske træning før, under og efter sæsonen, så du får det optimale ud af dine spillere og samtidigt forebygger skader.



Seminaret "Træningsplanlægning" giver trænere masser af øvelser, der fokuserer på spillernes fysik. Foto: Henrik Bjerregrav

Det er ikke kun i professionelle fodboldklubber, at den rette dosering af træningen er vigtig. På breddeniveau er der meget at hente i forhold til at forebygge skader og toppe på det helt rigtige niveau.

I den forbindelse er grundig planlægning af den fysiske træning afgørende, og netop det kan du få gode råd og konkrete værktøjer til på DBU Jyllands seminar ”Træningsplanlægning”. Seminaret er tilbage på programmet efter nogle års pause med seneste afholdelse i DBU Jylland-regi i 2011.

Tag øvelser med hjem

Henrik Mogensen, der har stor erfaring med trænerseminarer i DBU Jylland-regi og desuden er BU-konsulent, er instruktør på seminaret.

- På seminaret får man en masse redskaber til, hvordan den fysiske træning kan foregå – hvilke øvelser den kan indeholde, og hvilke fysiske områder man bør træne i bestemte perioder af året. Deltagerne får gode råd til at strukturere en træningsplan, så de for eksempel får forberedt spillerne optimalt til sæsonstart, fortæller den fysioterapeutuddannede instruktør. 

Han vil desuden komme ind på, hvordan man lægger en udviklingsplan for den enkelte spiller, samt hvordan man sætter mål for hele holdet.

Træningsplanlægning er også relevant på breddeniveau

Henrik Mogensen understreger, at seminaret henvender sig til en bred målgruppe af trænere – fra de ældste ungdomsårgange (fra U15 og op) til senior.

- Det er min erfaring, at seminaret kan bruges på både bredde- og eliteniveau og for begge køn. Breddetrænere kan jo også få rigtig meget ud af at lave en årsplan, siger han med henvisning til, at man med planlægning og god fysisk træning ikke kun får mere ud af sine spillere men også kan begrænse antallet af skader.

Praktiske informationer

Seminaret finder sted mandag den 28. november 2016, klokken 18.00-21.00, og det afholdes hos Svenstrup-Godthåb IF på adressen Bautastenen 27, 9230 Svenstrup J.

Det koster 350 kroner at deltage på seminaret, og prisen er inklusiv forplejning.

Du kan tilmelde dig her – sidste frist er fredag den 18. november 2016.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til seminaret kan du kontakte René Jensen, DBU Jylland Uddannelse, på telefon 8939 9954 eller mail rjen@dbujylland.dk.

Log ind