MENU

Jyske dommere skal lære af BS

Der sættes fokus på håndtering af vanskelige situationer, når DBU Jyllands fem regionale dommerområder i november inviterer alle jyske dommere til et arrangement med den tidligere jægersoldat, BS Christiansen.

BS

Der følger massevis af gode og positive oplevelser med rollen som fodbolddommer.

Men af og til kan man risikere at blive fanget i vanskelige og uventede situationer – f.eks. hvis følelserne hos en spiller, en træner eller en tilskuer går over gevind.

DBU Jylland har en løbende opgave i at forberede de jyske fodbolddommere til bedst muligt at kunne håndtere disse svære situationer.

Derfor inviteres alle jyske dommere til et arrangement med den tidligere jægersoldat, BS Christiansen, der bl.a. vil give indsigt i, hvordan man som dommer kan forberede sig på og håndtere vanskelige og kritiske episoder.

Særlige færdigheder

- Heldigvis er langt de fleste fodboldkampe ganske uproblematiske. Men af og til oplever man situationer, der af forskellige årsager spidser til, og så er det vigtigt, at vi som dommere har redskaberne til at kunne imødegå konflikter bedst muligt - også af hensyn til os selv og vores egen sikkerhed, forklarer Morten Rask Thomsen, formand for DBU Jyllands dommerudvalg, der understreger, at arrangementerne ikke skal ses som et udtryk for, at voldsepisoder i forhold til dommere er et stigende problem i Jylland. For det er på ingen måde tilfældet.

- Men vi har en helt grundlæggende forpligtelse til at klæde vores dommere bedst muligt på. Og det gælder ikke kun i forhold til at have opdateret kendskab til regler og kunne dømme en kamp i henhold til fodboldloven, men også når det gælder evnen til at kunne tackle vanskelige situationer, og i den sammenhæng har BS nogle helt særlige erfaringer og færdigheder, som vi rigtig gerne vil lære af, tilføjer Morten Rask Thomsen.

Fem arrangementer med BS

BS Christiansen vil i løbet af november gæste alle fem regionale dommerområder i Jylland:

Område 1   Område 2   Område 3A   Område 3B  Område 4 
22. november  20. november  18. november  13. november 27. november
Kl. 18.00 Kl. 9.30 Kl. 18.30 Kl. 12.45 Kl. 15.00
Nørresundby
Idrætscenter 
Gråkjær
Arena
Vejlby/Risskov
Centret 
Megascope Rødding
Centret
Lerumbakken 1  Hostrupsvej
27 
Vejlby
Centervej 51 
Holmboes
Allé 13B
Søndergyden
15
9400   7500  8240 8700 6630
Nørresundby Holstebro Risskov  Horsens Rødding

Direkte invitation

BS driver til daglig firmaet BS & Co., der gennemfører en lang række forskellige opgaver lige fra foredrag, sikkerhed, rådgivning, coaching, kurser til individuelt skræddersyede løsninger for enkeltpersoner og teams i erhvervslivet og sportens verden.

Specifikt har BS flere års erfaring som konsulent og mentaltræner for flere superligahold, ligesom han tidligere har arbejdet med en række af de danske elitefodbolddommere. www.bschristiansen.dk

Alle jyske fodbolddommere modtager direkte invitation til arrangementerne via mail fra deres respektive dommerområde. Det er gratis at deltage. Udover BS vil der også være enkelte andre punkter på programmet.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: BS & Co.

Log ind