Ivrig debat om dispensationer

Fire debatmøder om dispensationer er afholdt i Jylland og nu går DBU Jyllands arbejdsgruppe igen i tænkeboks for at finpudse forslagene frem mod de regionale årsmøder i november.


En engageret debatrunde skal munde ud i bedre forhold for ungdomsspillerne (foto: Martin Weibel)
 


Der har været enkelte fællestræk ved de fire jyske dispensationsmøder, men i lige så høj grad et meget bredt felt af synspunkter, der mest af alt minder om, at uanset hvad der ændres, kan det ikke tilgodese alle ønsker.

Generelt har debattørerne været positive overfor at forenkle reglerne for f.eks. indrangering i ungdomsrækkerne, men i samme åndedrag indskudt, at det kræver stor disciplin i klubberne at overholde intentionerne i en mere forenklet indrangering. Specielt har der været skepsis overfor, om U19-rækkens indrangering i forhold til de laveste seniorrækker vil blive udnyttet eller respekteret,

Dispensationer har mange vinkler

I forhold til begrebet aldersdispensationer og kvartalsdispensationer var arbejdsgruppens debatoplæg at erstatte "kvartal" med "halvårs" og derudover udvide antallet fra to til tre. Her var debatten også langt hen ad vejen to-delt.

Nogle ville gerne udvide yderligere til klassedispensationer og dispensationer i øverste niveau, mens andre plæderede for at ophæve klassetankegangen og lade spillerne håndtere at være i flere forskellige sociale sammenhænge.

Finpudsning af dispensationsforslag

Alle input er lagt i gryden til DBU Jyllands arbejdsgruppe, hvis opgave nu er at røre grundigt rundt i massen og komme frem med en opskrift på årsmødeforslag, som kan samle de fleste klub-input. Opgaven bliver i lyset af den engagerede og alsidige debat ikke nem, men det har været en meget interessant og vigtig proces med debatrunden.

Til slut har arbejdsgruppens tovholder, Jens Jørgen Møller Nielsen, en bøn til de jyske klubber frem mod til regionale årsmøder:

- Det er vigtigt, at I stemmer for forslagene, hvis I synes, at det er fremdrift, også selv om I ikke synes, at det er vidtgående nok.

Forslagene til de regionale årsmøder offentliggøres senest 1. november.

Læs mere

Debat om ansvar og enkle regler
Lav reglerne for dispensation om
Temamøder og dispensationer





 

Log ind