MENU

Historisk tæt Serie 2-pulje kan ende i lodtrækning

En midtjysk Serie 2-pulje er så tæt før den sidste kamp, at det kan blive nødvendigt at trække lod, for at finde oprykkeren. – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, fortæller lederen af DBU Jyllands turneringsafdeling.Møldrup/Tostrup IF ligger helt lige med Karup/Kølvrå 07 i toppen af tabellen. Derfor kan det ende med lodtrækning. Foto: Martin Weibel
Serie 2-holdene fra Møldrup/Tostrup IF og Karup/Kølvrå 07 står lige i tabellen. Helt lige...

De to hold kæmpe om oprykning til Serie 1, og alt tyder på, at det bliver noget af en gyser i sæsonens sidste kamp.

Holdene står nemlig ikke alene noteret for lige mange point. De har den samme måldifference, har tilmed scoret og inkasseret samme antal mål.

Samme cifre i indbyrdes kampe


Med i ligningen er også, at de to hold er helt lige i deres indbyrdes opgør.

Mens Møldrup/Tostrup IF vandt 2-0 på udebane mod Karup/Kølvrå 07 var det præcis samme tilfældet i det omvendt opgør. Med andre ord er de to hold så lige, at adgangsbilletten til Serie 1 kan blive afgjort med lodtrækning.

I alt skal ni forskellige kriterier være opfyldt, for at lodtrækning kan komme på tale, og det scenarie ser ikke helt usandsynligt ud. Det kræver dog, at begge vinder med samme cifre: enten 3-0, 3-1 eller 3-2.

- Helt usædvanligt

Lederen af DBU Jyllands turneringsafdeling, Ole Frandsen, har aldrig oplevet noget lignende i de 20 år, han har siddet på posten.

- Det er dybt usædvanligt, og nærmest et umuligt scenarie. Jeg kan i hvert fald ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fortæller han og understreger, at han håber, at der sker en sportslig adskillelse, så det ikke blive nødvendigt med lodtrækning.

- Det er sjovest for alle parter, hvis afgørelsen bliver fundet på fodboldbanerne, siger han og understreger, at det slet er ikke umuligt, de to hold bliver overhalet af Tjele Vest Sport eller Alhedens IF, hvis de sejrene udebliver. 

Sådan findes oprykkeren i tilfælde af pointlighed


I turneringsrækker med lige antal turneringsdele (holdene mødes indbyrdes to eller fire gange) er prioriteringen.

1) færrest udeblivelser
2) flest kamppoint i indbyrdes kampe
3) bedste målforskel i indbyrdes kampe
4) flest scorede mål i indbyrdes kampe
5) flest scorede mål på udebane i indbyrdes kampe
6) bedste målforskel i samtlige kampe
7) flest scorede mål i samtlige kampe
8) flest scorede mål på udebane i samtlige kampe
9) flest vundne kampe.

Er det ikke ud muligt at rangere ét eller flere hold ud fra ovenstående afgør skal oprykkeren fines ud fra andre kriterier – f.eks. ved lodtrækning.

Se den tætte pulje her.


Log ind