Debat om ansvar og enkle regler

Debatmøderne om dispensationer er i fuld gang - to er afholdt og 2 er klar i uge 41. Du kan stadig nå at tilmelde dig - helt gratis - til møderne i Aalborg 12. oktober og i Tilst den 13. oktober. Læs mere om her, hvordan debatten indtil videre er forløbet.


foto: colourbox

"Det bliver nemmere, men vi får et større ansvar".

Sådan blev det meget rammende formuleret af en klubleder på et af de første 2 dispensationsmøder, der indtil nu er afviklet i Holstebro og Rødding. Formuleringen er møntet på udfordringen i, at hvis reglerne for dispensationer, fleksibilitet og indrangering gøres mindre restriktive, så lægges der også et større ansvar over på klubberne i forhold til at overholde intentionerne bag reglerne.

Der venter stadig 2 dispensationsmøder mere i hhv. Aalborg den 12. oktober og i Tilst den 13. oktober, men en hurtig status rummer en livlig og engageret debat med løsningsmodeller, der stritter lidt i flere retninger.

Overgangen fra U19 til senior er specielt sårbar

I forhold til fleksibilitetsregler og indrangering er der en del enslydende kommentarer, der går på, at der er en tvivl om, hvorvidt klubberne kan håndtere enklere indrangeringsregler, der blandt andet betyder, at spillere fra de øverste U19-rækker uden synderlig begrænsning kan benyttes på Serie 5- og 6-hold.

Har alle klubber moral til at håndtere intentionen bag indrangeringsforslaget: at fokus er på at skabe flere muligheder for klubberne for at stille hold ved brug af yngre spillere. Og ikke på at stille stærkere hold.

Skal klassedispensationer i spil igen?

Forslaget om at veksle begrebet "kvartalsspillere" til "halvårsspillere" er blevet taget godt imod. Faktisk så godt, at en del har foreslået at gå skridtet videre og indføre klassedispensation. Altså, at der er fuld dispensationsmulighed for, at for eksempel en årgang 2007-spiller spiller på samme hold som sine klassekammerater, der er årgang 2008.

Derudover har der også været en del debat om dispensationsmuligheder i øverste niveau, som i dag ikke er muligt. Argumenterne går på, at de pågældende dispensationsspillere har været med til at rykke holdet op og dermed er en del af holdets niveau. Desuden har det sportslige i at beholde de dygtigste dispensationsspillere på et lavere niveau været et debat-emne.

Vil du være med i debatten?

Har du fået lyst til at høre og/eller tage del i debatten, så har du stadig mulighed for at tilmelde dig:

Onsdag den 12. oktober, kl. 18-21 i Aalborg – tilmeld her senest 10/10
                      - AaB, Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst
Torsdag den 13. oktober, kl. 18-21 i Tilst - tilmeld her senest 10/10
                      - DBU Jylland Fodboldcenter, Kileparken 27, 8381 Tilst

Ungdomsdebat også på programmet

Du kan også forvente en kort diskussion om ungdomspokalturneringen samt turneringsstruktur og ombrydning for ungdomsrækkerne.

Vi byder på en sandwich og en vand og ikke mindst masser af konstruktiv debat. Det er naturligvis helt gratis at deltage, husk blot tilmelding forinden.

Vel mødt!


Se mere om debatmøderne her



 

Log ind