Region 4: Når fodbolden lever

Lokalrivaler slog pjalterne sammen for 3 år siden med stor succes som resultat. Tirsdag blev samarbejdet mellem Agerbæk og Starup kåret som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 4.


En fortjent hæder til Agerbæk/Starup, der fik overrakt beviset i Ribe Fritidscenter tirsdag aften. Fra venstre er det regionsformand Jens Chr. Hansen, Maarten de Sain fra Starup/Tofterup IF, Agerbæk SF's Kasper B. Jensen samt sidste års prismodtager Løjt IF repræsenteret ved Daniel Broders. Foto: LLN Press
 


35-40 mand til seniortræning hver gang. Op mod 300 tilskuere på sidelinjen til hver kamp. Turneringshold i de fleste årgange fra U10 og op.

Det er noget, de fleste små landsbyklubber blot må drømme om, men i Agerbæk og Starup er drømmen blevet til virkelighed.

Den drøm har nu oven i købet betydet, at Agerbæk/Starup blev kåret som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 4 tirsdag aften i Ribe Fritidscenter.

De nægtede at lade fodbolden dø

Indtil 2013 var de to klubber lokalrivaler med masser af følelser på spil i de indbyrdes opgør. Seniorfodbolden i begge klubber var under stort pres og det ledte til et samarbejde, i første omgang kun på seniorsiden.

I 2016 er samarbejdet mellem de to lokale sydvestjyske klubber fuldt integreret, helt ned til børnefodboldholdene.

- Det har været altafgørende, at der også i fremtiden kan spilles fodbold for børnene, uanset hvilket navn der står på trøjen, lyder det fra de samarbejdende klubber.

Klubberne har endog kunnet bringe inspiration og en hjælpende hånd til flere omkringlæggende byer i samme situation.

Agerbæk/Starup repræsenteret ved de to klubformænd Kasper Bundgaard Jensen fra Agerbæk SF og Maarten de Sain, Starup/Tofterup IF modtog hæderen fulgt af en check på 4.000 kroner til klubkassen og et stort banner til synliggørelse af æresbevisningen.





Log ind