Region 4: Livlig debat om årgange

Spørgsmålet om to-årige årgange blev som ventet det store tema på DBU Jylland Region 4's årsmøde i Ribe. Forslaget kunne dog ikke samle flertal blandt de tilstedeværende klubber.

foto: LLN Press
Holger Jørgensen, Høje Kolstrup B81, argumenterede for forslaget om indførelse af to-årige årgange i DBU Jyllands turneringer....

foto: LLN Press
...mens Richard Lorenz, Spangsbjerg IF, opfordrede til at stemme imod. Afstemningen resulterede i et nej til forslaget. (Fotos: LLN Press)



Som ventet blev det forslaget om indførelse af to-årige årgange, der kom til at fylde rigtig meget på DBU Jylland Region 4's årsmøde i Ribe Fritidscenter tirsdag aften, hvor i alt 180 fodboldledere fra 58 lokale klubber var samlet.

Tankerne og intentionerne blev præsenteret af Holger Jørgensen, Høje Kolstrup B81, en af de i alt otte forslagsstillende klubber. Han lagde bl.a. vægt på, at forslaget efter hans opfattelse ville give bedre puljer:

- Hvis dette forslag indføres, vil det give holdene færre kilometer på landevejene, og så vil det give os i klubberne bedre muligheder for at stile hold. Samtidig mener vi, at det vil give bedre sammenhold i klubberne, hvis vi får flere årgange lagt sammen. Derfor havde vi egentlig også helst set, at det var DBU Jylland, der havde fremsat dette forslag, sagde Holger Jørgensen.

Forskellige udfordringer

Han blev bakket op af Benny Ebsen, Føvling/Stenderup UI og Jan Hansen, Glejbjerg SF, mens Jesper Brødsgaard, Askov/Malt UI, opfordrede til, at forslaget blev delt op i to.
- Vi har drøftet dette forslag hjemme i klubben, og vi synes, at udfordringerne er meget forskellige for piger og drenge, sagde han.

Lars Olesen, formand for DBU Jyllands Ungdomsudvalg, advarede imod at stemme for forslaget, idet bl.a. pigeårgangene netop er ændret for blot få måneder siden, ligesom U13, U14 og U15-drengerækkerne efter hans vurdering er velfungerende:

- Men vi er meget interesserede i at høre input fra klubberne omkring ikke mindst U16 og U17 Drenge, for vi er bevidste omkring, at der er visse udfordringer omkring disse årgange, sagde Lars Olesen.

Flertal stemte imod

Richard Lorenz, Spangsbjerg IF, opfordrede til at stemme imod forslaget.
- Hvorfor vil I ødelægge noget, der er velfungerende? Vi bruger det nuværende system til at blande årgangene, og det kører godt, konstaterede han.

Den langvarige debat blev efterfulgt af en skriftlig afstemning, der viste, at 47 af de tilstedeværende klubledere kunne stemme for, mens 61 stemte imod. Dermed var der ikke opbakning blandt Region 4's klubber til forslaget.

Til gengæld var der ikke megen debat om de øvrige forslag.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Valg til Disciplinærudvalget
X
2 Bestyrelsens repræsentation i udvalg
X

3 Spilleformsskifte i vinterpausen for 3:3 > 5:5 og 5:5 > 8:8

X
4 Spilleformsskifte U13

X
5 U13 bliver 2-årig årgang (U12+U13)

X

6 Ændret årgangsopdeling i ungdomsrækker

X
47 ja, 61 nej
7 Fleksibilitetsregel til ældre hold med højere indrangering
X


8 Ændring af indrangering
X


9 Kvartalsspillere ændres til halvårsspillere
X

10 Udvidelse af antal kvartalsspillere
X

11 Kvartalsspillere i øverste niveau
X

12 Dobbelt medlemsskab uanset niveau
X

13 9:9 spillleform i pigeungdomsrækker
X

14 Banestørrelse 9:9
X

15 Nedlæggelse af Pokalturnering for Herrer
X

16 Fællesturnering med DBU Fyn
X


17 Redaktionelle ændringer
X




Tekst: Mads D. Larsen & fotos: LLN Press


Log ind