MENU

Region 3: Nyt nej til to-årige årgange

Fodboldklubberne i DBU Jylland Region 3 vendte også tommelfingeren nedad til forslagene om to-årige årgange. Ellers var det generelt en meget stille aften på årsmødet i Brædstrup.

 
Det var så som så med talelyst og kommentarer, da 220 fodboldledere fra 69 klubber var samlet til DBU Jylland Region 3's årsmøde i Brædstrup mandag aften. (Foto: Bob Gisselmann)


Alt i alt blev det en ganske stille og udramatisk aften, da 220 fodboldledere fra 69 fodboldklubber mandag var samlet til DBU Jylland Region 3's årsmøde i Brædstrup.

Ligesom på de tre forudgående årsmøder fik forslagene om at genindføre to-årige årgange heller ikke den nødvendige opbakning i Region 3.

Thomas Kanto fra Vejle FC motiverede forslagene, som fik delvis opbakning fra Verner Sørensen, Stensballe. Han påpegede forskellige udfordringer i de nuværende aldersinddelinger, men understregede samtidig, at han dog ikke ville stemme for forslaget, som i sidste ende kun samlede ganske få stemmer.

Opbakning til dispensationsforslag

DBU Jyllands oplæg til en reformering af brugen af dispensationer gav heller ikke anledning til mange bemærkninger. Faktisk var der bred opbakning til hele reform-pakken, herunder det principielle forslag om at at ændre den såkaldte kvartalsspiller-modellen til en halvårsspiller-ordning.

Der var også opbakning til forslaget om at gøre det muligt at benytte dispensationsspillere på øverste niveau.

Dronningborg Boldklub kæmpede bravt for at samle opbakning til sit forslag om at ændre tidspunktet for spilleformsskiftet fra 3:3 til 5:5 U7 Drenge og Piger og 5:5 til 8:8 U10 Drenge og Piger fra sommerpausen til vinterpausen. Men kun ganske få klubber bakkede op om ændringen.

Som altid skal alle forslag godkendes endeligt på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning for at kunne træde i kraft.

Nyt medlem i regionsbestyrelsen

Region 3's klubber valgte også tre medlemmer til bestyrelsen på årsmødet: Regionsformand, Bent Villumsen (der har været konstitueret på posten efter Lars Olesen) blev formelt valgt, mens der var genvalg til bestyrelsesmedlem Claus Warming.

Herudover var der nyvalg af Anne Andersen.

DBU Jylland er dog ikke helt ukendt land for BMI-lederen - tværtimod. Hun har siden januar siddet som associeret medlem af Region 3’s bestyrelse og derudover har hun gennem flere år varetaget poster i både Region 3’s Ungdomsgruppe og det centrale Ungdomsudvalg.

Bestyrelsesmedlemmerne Morten Wind Lübker, Søren Juul, og Rasmus Johansen blev valgt for to-årige perioder på årsmødet i 2015 og var derfor ikke på valg i år.

I alt 220 fodboldledere fra 69 forskellige klubber deltog på årsmødet, som traditionen tro blev afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Valg til Disciplinærudvalget
X
2 Bestyrelsens repræsentation i udvalg
X

3 Spilleformsskifte i vinterpausen for 3:3 > 5:5 og 5:5 > 8:8

X
4 Spilleformsskifte U13

X
5 U13 bliver 2-årig årgang (U12+U13)

X

6 Ændret årgangsopdeling i ungdomsrækker

X

7 Fleksibilitetsregel til ældre hold med højere indrangering
X


8 Ændring af indrangering
X


9 Kvartalsspillere ændres til halvårsspillere
X

10 Udvidelse af antal kvartalsspillere
X

11 Kvartalsspillere i øverste niveau
X

12 Dobbelt medlemsskab uanset niveau
X

13 9:9 spillleform i pigeungdomsrækker
X

14 Banestørrelse 9:9
X

15 Nedlæggelse af Pokalturnering for Herrer
X

16 Fællesturnering med DBU Fyn
X


17 Redaktionelle ændringer
XTekst: Mads D. Larsen & foto: Bob Gisselmann


Log ind