Færre bortvisninger på jyske baner

For første gang i fem år er antallet af disciplinærsager fra DBU Jyllands turneringer faldet. Og særligt antallet af bortvisninger er markant lavere end sidste år.



Antallet af bortvisninger er faldt markant i 2016. Foto: Fodboldbilleder.dk

Antallet af disciplinærsager i DBU Jylland turneringer er de seneste år blevet flere og flere.

Nu er kurven imidlertid blevet knækket - for første gang i fem år. Hvor antallet af disciplinærsager sidste år nåede 1343, er tallet i år faldet til 1255.

Og mens antallet af sager som omhandler brug af ulovlig spillere, afbrudte kampe og dispensationssager er status quo, så er der sket et ganske markant fald i antallet af bortvisninger. Hvor der sidste år blev bortvist en træner, leder eller spiller i 201 af kampene, så er tallet i år nede på 149 bortvisninger. Det er et fald på knap 26 procent.

Kampagne kan have virket

Hos formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, er der glæde at spore over det faldende antal disciplinærsager.

- Det er meget positivt, at vi oplever et fald i disciplinærsager, og håber er jo nu, at tendensen fortsætter i de kommende år også, siger Kristian Nørgaard Thomsen, som blandt tror, at det skyldes, at mange klubber har en god politik på området. Han mener dog også, at det kan spille ind, at der har været ekstra fokus på respekt og sidelinjeadfærd fra DBU Jyllands og DBU’s side i 2015 og 2016.

- Jeg tror helt klart, at det kan have spillet ind på tallene. Der har været ekstra opmærksomhed på, hvad konsekvenserne ved den dårlige adfærd er, og jeg tror, at det har været med til at rykke tallene i positiv retning, siger han.

Årets disciplinærsager fordelt på sagstype

Disciplinærsager i 2016
Sagstype Antal
Dispensationer 592
Protestsager 164
Indberetninger 171
Afbrudte kampe 36
Udvisninger 111
Bortvisninger 149
Øvrige sager 51 
I alt 1255


Log ind