Afsløring onsdag: Årets nordjyske klub

P.t. er 40 klubber tilmeldt Region 1's årsmøde, der finder sted på onsdag i Aalborg. Her vil regionen bl.a. afsløre navnet på Årets Fodboldklub 2016 i Nordjylland, ligesom en nordjysk klubleder vil blive hædret med Gør en forskel-prisen fra Jyske Bank.

Storvorde Årets Fodboldklub Region 2015
I 2015 blev Storvorde Sejlflod Boldklub kåret som Årets Fodboldklub i Nordjylland. På onsdag afsløres vinderen af titlen i 2016 på Region 1's årsmøde i Aalborg. (Foto: Bob Gisselmann)


Hvem bliver Årets Fodboldklub 2016 i Nordjylland?

Svaret falder på DBU Jylland Region 1's årsmøde i Aalborg onsdag aften, hvortil frivillige ledere fra 40 nordjyske fodboldklubber p.t. er tilmeldt.

Sidste år gik hæderen til Storvorde Sejlflod Boldklub, og den udvalgte klub vil samtidig blive en af i alt ni kandidater til Årets Fodboldklub i Danmark, som offentliggøres på Dansk Fodbold Award i foråret 2017.

DBU Jylland Region 1 og Jyske Bank vil også i år hædre en lokal fodboldleder med ”Gør en forskel-prisen”, som udløser en legatportion på 4.000 kr.

Sidste år gik hæderen til Ruth Andersen, Støvring IF.

Forslag fra lokale klubber

Traditionen tro skal de fremmødte klubber også drøfte en række forslag til ændringer af DBU Jyllands regler og turneringer. Også fra lokale fodboldklubber.

Således foreslår Hirtshals Boldklub og Horne KFUM, at spilleformsskiftet fra 8:8 til 11:11 i U13 skal ændres tilbage til at ske i sommerpausen (ved overgangen fra U13 til U14) i stedet for i vinterpausen.

De to nordjyske klubber foreslår også, at spilleformen 9:9 indføres i pigeungdom (U14 til U18) i stedet for 11:11.

Der er også forslag fra en række klubber om at genindføre to-årige aldersinddelinger i ungdomsfodbolden, hvilket konkret vil betyde, at rækkerne U14 og U16 for både piger og drenge udgår.

Alle 17 forslag kan ses i fuld ordlyd på DBU Jyllands hjemmeside.


Skiftedag i regionsbestyrelsen


De nordjyske fodboldklubber skal også vælge tre medlemmer til regionsbestyrelsen.

Regionsformand Kristian Nørgaard Thomsen og bestyrelsesmedlem Henrik Sloth er begge villige til genvalg. Til gengæld har bestyrelsesmedlem Kim Glad Andersen valgt ikke at genopstille.

I stedet opstiller Region 1 Søren Larsen, Dronninglund IF, som ny kandidat til bestyrelsen. Han er 52 år og til daglig uddannelsesvejleder i Brønderslev Kommune, er meget aktiv i sin klub. Han som bl.a. medlem af Dronninglund IF’s ungdomsudvalg.

Bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Staun, Thomas Jensen og Christian Fynsk, blev alle valgt for en to-årig periode i 2015 og sidder derfor yderligere et år.

De jyske fodboldklubber kan naturligvis opstille alternative kandidater til regionsbestyrelsen.

Der er p.t. tilmeldt 40 klubber til årsmødet. Her kan man se den foreløbige tilmeldingsliste.

Årsmødet i DBU Jylland Region 1 finder sted onsdag den 23. november på Nordjyske Arena, Harald Jensens vej 9, 9000 Aalborg med mødestart kl. 18.45.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Bob Gisselmann




Log ind