MENU

Ny og bedre Oldboys-turnering

De jyske Oldboys-spillere kan se frem til nye og bedre turneringsaktiviteter. DBU Jylland indfører nemlig en pokalturnering, hvilket samtidig forbedrer den ordinære turnering.

oldboys

DBU Jylland er på vej med et helt nyt turneringstilbud til de jyske Oldboys-spillere. Nemlig en helt ny pokalturnering.

Formålet med tiltaget er helt generelt at skabe en bedre turnering for primært breddeholdene i Oldboys-fodbolden.

- Vi etablerer en pokalturnering for Oldboys, hvor vinderen kvalificerer sig til deltagelse i DM i stedet for som i dag, hvor deltageren findes igennem vores ordinære turnering, forklarer Poul Overgaard, formand for DBU Jyllands +32 seniorgruppe.

Bedre for breddeholdene

Det betyder, at den ordinære turnering kan strækkes længere ind i efteråret, hvilket flere klubber tidligere har efterspurgt.

- Da der ikke længere skal findes en deltager til DM i den ordinære turnering, betyder det at breddeholdene kan spille længere hen i efteråret. Tidligere har stort set alle oldboys-hold været nødsaget til at stoppe turneringen omkring uge 38 eller 39 for at tilgodese de ganske få hold, der skal dyste om at kvalificere sig til DM. Den udfordring har været drøftet i mange år, uden at der er gjort noget ved det. Men det sker nu, siger Poul Overgaard.

Sådan bliver pokalturneringen


Den nye DBU Jylland Oldboys pokalturnering bliver en særskilt turnering, hvor alle medlemsklubber kan tilmelde sig.

Alderskravet er at man skal være fyldt 33 år på spilledagen. For at deltage på et hold skal man være spilleberettiget efter gængse regler.

Vinderen af turneringen kvalificerer sig til at gå videre om at spille om det danske mesterskab i old boys fodbold. Som strukturen er nu vil første kamp være en semifinale mod et fynsk hold.

I 2016 vil tilmeldingen være 27. juni ligesom DBU Jyllands øvrige pokalturneringer. Kampene afvikles som enkeltstående kampe på et af holdenes hjemmebane, som findes af administrationen ved lodtrækning.

Kampene afvikles som 11:11 med en spilletid på 2 x 35 minutter. I tilfælde af uafgjort efter ordinær spilletid, findes der en vinder i form af straffesparks-konkurrence. Der spilles med 10 minutters udvisning ved advarsel.

Vinder fortsætter til DM

Finalen om at blive DBU Jyllands Oldboys pokalmester spilles på neutral bane. Der er medaljer til både nr. 1 og 2. Vinderen af Pokalturneringen forpligter sig til at spille med om DM for Oldboys, hvilket vil sige at man skal spille en semifinale mod det vindende hold fra DBU Fyn, og ved sejr efterfølgende finale.

Kampdage er fortrykt til søndage kl. 13.30

DBU har i forvejen en pokalturnering. Men det er et meget smalt tilbud, hvor deltagerne primært er tidligere elitespillere.

Tekst: Mads d. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation


Log ind