MENU

Her formår de at holde på pigerne

I Spjald IF er pigeholdene fra U12-U15 ualmindeligt godt besat. Forklaringen skal dog ikke findes i en speciel trylleformular. Nej, engagement og træningskvalitet er nøgleordene, ifølge de to trænere for årgangene.


Henrik Skov Nielsen (t.v.) og Mads Bjerg er pigetrænere i Spjald IF. Med en seriøs tilgang til deres trænergerning formår de at holde pigerne i fodboldklubben.


Vi er til træningsaften i Spjald IF, hvor U12- og U13-pigerne er på den ene banehalvdel, mens tøserne i U14 og U15 optræder på den anden del af banen.

Klubben kan som en af de få i Jylland prale af at have flere pigespillere end drengespillere i ungdomskategorien. Henrik Skov Nielsen har trænet piger i klubben i tre år og peger på, at lighedsbehandling og engagement er nøglen til succes.

-  Vi møder pigerne, hvor de er – og gør det tydeligt, at de ikke er sekundære i forhold til drengene. Vi vil dem 100 procent og er der for dem, lyder det fra Henrik Skov Nielsen.

Utallige tilråb fra den Chelseahue-klædte træner som ”ned i knæ”, løb nu, Karen” og ”fart på i afleveringerne” illustrerer klokkeklart, at det ikke blot er tomme ord fra vestjyden.

Pigerne udvikler sig hurtigere

På den anden banehalvdel, løber de to år ældre piger som nævnt rundt og træner. Som hos Henriks piger er også her teknisk træning på programmet. Trænerteamet her har dog skruet op for sværhedsgraden i øvelserne, og de mange lyse hestehaler hopper ivrigt i takt med benenes affjedringer.

Sammen med assistenten Kenneth Dam står Mads Bjerg for træningen af denne gruppe piger. Mads Bjerg har gennem de seneste 25 år været træner i klubben, og den sidste håndfuld år har det været for Spjald IF’s håbefulde, unge piger.

- Tidligere ville jeg have svoret, at jeg aldrig nogensinde skulle træne piger. Men så endte det tværtimod med, at det netop var pigerne, som fik mig til at fortsætte. Hos pigerne ser man meget hurtigere en udvikling, fordi de lærer hurtigere og er mere autoritetstro, lyder det fra den rutinerede træner.

Læs mere

Læs hele reportagen fra Spjald IF’s træningsaften og kom desuden i dybden med hele temaet om pigefodbold i fodboldmagasinet, Jysk Fodbold.

Du kan downloade det til din smartphone eller tablet og læse det, når du har tid.

Eller

Du kan læse det lige med det samme på din pc.

Log ind