Her er øvelserne flest spillere foretrækker

Skud på mål, coopertest eller småspil? Flere end 1000 jyske fodboldspiller har talt. Se, hvad de foretrækker at lave, når de er til træning.



En typisk fodboldtræning har mange forskellige elementer, men hvad synes spillerne egentligt bedst om? Foto: Martin Weibel
De fleste har måske en idé om, at hvis fodboldspillerne helt selv kunne vælge, så ville skud på mål fylde minimum halvdelen af et træningspas.

Sådan forholder det sig dog ikke i virkeligheden. Tværtimod er ting som tekniske øvelser og intervalspil højt på spillernes ønskeliste.

Det viser en ny undersøgelse fra DBU Jylland.

Flest foretrækker de tekniske øvelser

Med lidt over 20 procent af de indkomne svar, har skudøvelserne stadig en stor stjerne hos de jyske fodboldspillere. Alligevel er der dog to andre ting, som giver baghjul til skud på mål.

For mens tekniske øvelser, som halvliggende vristspark og flugtninger, indtager førstepladsen på listen med 32,9 procent, så er konditionsopbyggende øvelser, som f.eks. intervalspil, faktisk nummer to med 25,1 procent.

Det er altså populært hos jyske fodboldspillere at komme i form – hvis bare det foregår på den rigtige måde. Den konklusion bliver understreget ved at kigge på antallet af respondenter, som har sat kryds ved fysiske øvelser som squats og armbøjninger. Den slags træning er slet ikke i kridthuset hos de jyske fodboldspillere - således har kun 1,1 procent valgt denne type øvelser som favoritten i et træningspas.

Nej tak til test af fysikken

Mens spillerne tilsyneladende elsker at opbygge formen igennem småspil og intervalspil, så forholder det sig anderledes omkring at teste den fysiske formåen.

Under én procent har således angivet, at de helst vil testes i f.eks. en coopertest, når de pakker tasken og tager til træning.

Lidt mere positivt ser det ud med den taktiske træning, som ligger sig i midterfeltet med 13,2 procent af stemmerne.

Læs også

Her er aktionerne de jyske fodboldspillere helst vil lave

Fodboldspillere: En god træner behøver ikke at vinde kampe

Log ind