Her er aktionerne de jyske spillere helst vil lave

I et yderst tæt opløb er det kun den fjerde mest populære handling, at score et mål under en fodboldkamp. Se, hvad der topper listen her.



Hvilken aktion vil en jysk fodboldspiller helst lave? Du bliver måske overrasket. Foto: Henrik Bjerregrav
- Hvor mange mål scorede du i dag?

Det spørgsmål må mange breddefodboldspillere svare på, når de kommer hjem efter en kamp. Men hvis man absolut vil spørge til præstation i stedet for oplevelse, så burde man måske i stedet få svar på, hvor mange rene tacklinger eller oplæg til mål, spilleren præsterede.

I en undersøgelse fra DBU Jylland har flere end 1000 fodboldspillere svaret på, hvilken aktion de helst vil udføre under en kamp. Og selv om der nærmest er tale om dødt løb, så er resultatet et klart og tydeligt dødsstød til myten om, at målscoring er det eneste der tæller.

Oplæg og opmuntring slår målscoring

Helt overordnet må konklusionen være, at en lang række forskellige aktioner under en kamp er prestigefulde. Det viser svarene fra undersøgelsen, hvor spillerne prioriterede aktionerne på en skala fra et til seks.

Hele tre aktioner deler således førstepladsen - alle sammen med et gennemsnit på 3,7 ud af 6. Det har både en god tackling og et oplæg til mål nemlig opnået – ligesom en opmuntring til en holdkammerat også er blandt de handlinger, som de jyske breddespillere allerhelst vil lave.

Lige i hælene på de tre andre aktioner, følger ”at score et mål”, med en karakter på 3,6 ud af 6. Alt lave fairplay-aktion er også tæt på med 3,5 ud af 6, mens ”at lave en tunnel” må se sig sat fra førerfeltet med  en score på 3,3 ud af 6.


Tacklinger topper hos midtbanespillere

Mens angriberne, måske ikke så overraskende, angiver, at de allerhelst vil score et mål (3,95 ud af 6), så er det måske mere uventet, at de jyske midtbanespillere foretrækker at lave en god tackling (3,75 ud af 6) – dog tæt forfulgt af at lave et oplæg til et mål (3,72 ud af 6).

Også forsvarsspillerne har en god tackling som den foretrukne aktion (3,76 ud af 6), mens det straks mere overraskende, eller foruroligende, hvis man er jysk fodboldtræner, kan konkluderes, at de også er den af grupperne, som prioriterer en tunnel allerhøjest (3,44 ud af 6).

Hos målmændene tæller det mest at opmuntre holdkammeraterne (4,18 ud af 6) – men med 3,86 ud af 6, går de heller ikke af vejen for en god tackling.


Log ind