God jysk nyhed i nedrykningskabale

En ny struktur i Danmarksserien kan potentiel sende en række ekstra hold under nedrykningsstregen ned igennem de jyske serierækker. Der er dog godt nyt for holdene i farezonen.



Det kan blive ekstra hårdt at kæmpe sig fri af nedrykning i denne sæson. Foto: Fodboldbilleder.dk


For at undgå for lange kørselsafstande, skal Danmarksserien på skrump. Antallet af hold skal således skæres fra 42 til 40 hold.

Afhængig af en række faktorer, kan det have forskellig betydning for de jyske seriehold. Der kan således være en række ekstra hold, som ellers havde klaret frisag, som må indkassere en nedrykning.

Der er dog godt nyt jyderne, for i Danmarksseriens pulje 2, ligger det nu fast, at det er udelukket at et jysk hold kan slutte sidst, og det nedbringer antallet af potentielle ekstraordinære nedrykningspladser fra seks til fem.

Brikkerne falder på plads løbende

Selvom der fortsat er risiko for at op til fem hold rykker ekstraordinært ned igennem serierækkerne, så kan det også gå stik modsat. Det kan således også ende med, at der bliver suspenderet op til to nedrykningspladser.

- Hvis man forestiller sig en linje, hvor man i den ene ende skal ekstraordinært nedrykke seks hold og i den modsatte ende skal suspendere nedrykning for to hold vil jeg fortsat tro at vi ender nogenlunde på omkring nul, siger Ole Frandsen, som er leder af DBU Jylland Turneringer.

- Efterhånden som tingene stille og roligt falder på plads kan vi minimere afstanden mellem de to yderpunkter på skalaen, fortæller han.

Jyder skal heppe på jyske hold

De jyske hold skal sætte deres lid til, at der ikke rykker jyske hold ud af Kanal Sport Divisionen, samt at flest mulige jyske hold rykker op fra første- og andenpladsen i Danmarksserien, forklarer turneringslederen.

- Der er flere ting der peger i den rigtige retning for jyderne, men vi vil ikke melde noget ud før end det teoretisk er fuldt afklaret. I det øjeblik vil vi også tilpasse nedrykningsstregerne i Jyllandsserien 2, siger han videre.

- Hvis vores forudsigelser holder stik, betyder det, at der i Jyllandsserien 2 skal findes det sædvanligt antal nedrykkere, som er tre pr. pulje. Tilsvarende vil det betyde at der vil være to nedrykkere pr. pulje i Serie 1, Serie 2, og Serie 3.

Der kommer en opdateret status i næste uge.

Læs også

Ny DS-struktur kan sende flere seriehold under nedrykningsstregen 


Log ind