Fodboldspillere: En god træner behøver ikke vinde kampe

Hvad skal en god træner kunne ifølge de jyske fodboldspillere? Ifølge flere end 1000 fodboldspillere er det at vinde kampe langt fra øverst på listen.



Hvad skal en god fodboldtræner kunne? Måske vil spillernes svar overraske dig. Foto: Henrik Bjerregrav
I Superligaen bliver trænerne først og fremmest vurderet på resultaterne. Hvis de ikke er tilfredsstillende, sker det ofte, at en klub forsøger sig med en ny mand i trænersædet.

I de jyske breddeklubber ser billedet noget anderledes ud – i hvert fald, hvis det står til spillerne.

I en ny undersøgelse fra DBU Jylland, hvor flere end 1000 fodboldspillere har svaret, vurderer færre end hver tiende, at en god træner først og fremmest skal kunne vinde fodboldkampe. Derimod er der en større forventning til trænerne om at blive udviklet, få skabt et godt kammeratskab og at de ugentlige træninger er afvekslende og sjove.

Ungdomsspillere vil udvikles

Blandt et flertal hos de 13- til 19-årige er ønsket til en træner, at vedkommende er i stand til at udvikle deres fodboldegenskaber.

Således siger flere end hver anden, at de foretrækker en træner, som kan udvikle dem som spiller. Herefter kommer ønsket om at skabe et godt kammeratskab, som hver fjerde angiver som en god træners vigtigste egenskab, mens at skabe en sjov og afvekslende træning er placeret som nummer tre på listen hos de unge.

Først på fjerdepladsen, med bare 8,2 procent, har de jyske ungdomsspillere angivet, at en god træner for dem først og fremmest er en person, som vinder fodboldkampe.

Kammeratskabet vigtigst for seniorspillerne

Mens spillerudviklingen bliver vægtet højst blandt ungdomsspillerne, mener seniorspillerne at den vigtigste egenskab hos en træner er at skabe et godt kammeratskab på holdet. Det har 32,1 % angivende som vigtigste egenskab, mens evnen til at skabe en sjov og afvekslende træning følger tæt efter med 29,3 %.

Også seniorspillerne vil gerne udvikles. Hele 23,4 % mener således, at en god træner først og fremmest er i stand til at udvikle dem, mens bare 13,5 % har sat krydset ved evnen til at vinde kampe.

I alt har 1059 jyske fodboldspillere svaret på undersøgelsen, og DBU Jylland vil i de kommende uger offentliggøre resultatet løbende.


Log ind