MENU

Uddannelsespris til østjysk klub

FC Skanderborg modtog DBU Jyllands Uddannelsespris for sit arbejde med udvikling af trænere og ledere ved DBU Jyllands delegeretmøde lørdag den 9. januar i Herning Kongrescenter.

FC Skanderborg v/Jesper Støvring modtog DBU Jyllands Uddannelsespris 2016 (foto: Marie Lauridsen, DBU Jyllands Kommunikation)
Formand for DBU Jyllands Uddannelsesudvalg, Peter Tornbo, overrækker Uddannelsesprisen til Jesper Støvring fra FC Skanderborg (foto: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation).I FC Skanderborg har de siden klubbens etablering for præcis ti år siden altid haft stort fokus på uddannelse og udvikling af deres trænere og ledere. Formålet med dette er at få større kvalitet i træningen for alle spillere og sikre større fastholdelse af spillere og ledere.

Den ambitiøse østjyske klub har omkring 20 licenstrænere. Det er alt fra P-Licens til M-licenser – og derudover har klubben afholdt en lang stribe C-licenskurser med cirka 120 deltagere bare i løbet af 2015.

Trænernetværk og føl-ordning

FC Skanderborg har eget trænernetværk, hvor trænere på tværs af årgange og køn mødes 6-8 gange årligt for at øge dialogen og netværket mellem trænerne. Med trænernetværket vil de udvikle og dygtiggøre trænerne og udbrede klubbens koncept Den Gule Tråd.

De unge trænere i klubben bliver desuden tilknyttet en erfaren træner med deres ungtrænerkoncept. På den måde bliver de unge trænere bedre rustet til at tage vare på et fodboldhold, samt får personlig og fodboldfaglig vejledning fra en erfaren fodboldtræner.

Foruden hæderen modtager FC Skanderborg 10.000 kroner, som er øremærket fremtidig klubudvikling og uddannelse samt et sæt overtræksveste.

Her kan du se en video, hvor klubfolk fra FC Skanderborg fortæller om Den Gule Tråd.

Video: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation

Log ind