Talentchef: Vi skal skabe muligheder for alle

DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg gav på DBU Jyllands delegeretmøde et indblik i, hvordan DBU arbejder med talenterne i dansk fodbold



Flemming Berg, talentudviklingschef i DBU gav de delegerede i Herning et indblik i det danske talentudviklingsarbejde. Foto: Sidsel Reitz Krarup


DBU’s talentudviklingschef Flemming Berg talte lørdag den 9. januar på DBU Jyllands delegeretmøde. Under overskriften ”Fremtidens danske fodboldtalent” gav han de delegerede et indblik i sit arbejde og dansk talentudvikling.

Flemming Berg tiltrådte stillingen i sommeren 2015 og har været med til at ansætte Åge Hareide som ny dansk landstræner. Han fortalte, at der også er blevet tid til en studietur i Tyskland og et besøg hos Schalke 04, som han mener, vi skal lade os inspirere af i det danske talentarbejde: man skal satse på færre udvalgte talenter og senere supplere op, når børnene bliver ældre og begynder at spille 11-mands, forklarede Flemming Berg.

- Den største fare i talentudviklingen er, at man sorterer for mange fra, sagde han.

Træning på børnenes præmisser

Talentudviklingschefen, der er tidligere scout i Chelsea og har en baggrund som træner i Thisted, understregede desuden vigtigheden af uddannede børnetrænere i talentudviklingen, fordi de er med til at sikre talenternes udvikling fra de yngste årgange.

- Vi skal uddanne trænerne, der arbejder med vores guld. For de 9, 10 og 11-årige kan vi virkelig gøre en forskel. Vi skal have mere individuel træning og træning i færdigheder – det er ikke et spørgsmål, om vi vinder eller taber, og træningen skal foregå på børnenes præmisser, lød det fra talerstolen.

Derudover brugte Flemming Berg sit oplæg til at aflive det, han kaldte ”konstruerede virkeligheder” i medierne. Han mener, der er en opfattelse af, at elite skaber bredde i fodbolden, men det mener han er forkert. Den ene del skaber ikke den anden; de to hænger snarere sammen, sagde han og forklarede, at det afgørende i den forbindelse er dygtige og veluddannede trænere og ikke mindst målrettede tilbud tilpasset forskellige grupper og niveauers behov.

- Vi skal målrette til den enkelte, og vi skal skabe muligheder for alle, sagde Flemming Berg.

Log ind