MENU

Kolding-mand i spidsen for samfundsudvalget

Claus Warming er ny formand for DBU Jyllands samfundsudvalg. Med sig bringer han stort kendskab til kommunesamarbejde, erfaringer fra den politiske verden og et bankende fodboldhjerte.Claus Warming tiltræder som ny formand for DBU Jyllands samfundsudvalg. Foto: privatfoto


DBU Jyllands samfundsudvalg har fået ny formand. Valget er faldet på 47-årige Claus Warming fra Kolding, der har livslang erfaring fra fodboldverdenen og har siddet i DBU Jylland Region 3’s bestyrelse siden 2014. Han sætter det frivillige arbejde i DBU Jylland højt:

- Det giver mig rigtig meget at være frivillig leder i DBU Jylland. Jeg mødes med ligesindede, og jeg får mulighed for at lave frivilligt arbejde med noget, jeg brænder for, siger han.

- Jeg kan rigtig godt kan lide at understøtte de frivillige kræfter, som gør en kæmpe forskel for vores samfund i Danmark. Jeg tror ikke, at et land som Danmark kunne bestå, hvis vi ikke havde frivillige. Fodbold har altid været i mit liv, og ved at være frivillig i DBU Jylland kan jeg så koble de to ting; at understøtte frivillige og have med fodbold at gøre, fortæller den nye udvalgsformand.

Hans fodboldinteresse går tilbage til den tidlige barndom, og han har beskæftiget sig med sporten i mange forskellige sammenhænge.

- Jeg har spillet fodbold på mange niveauer inklusiv serie- og divisionsfodbold. Jeg har været træner i blandt andet Kolding IF, Harte G&IF og i Fynslund B, hvor jeg har haft meget at gøre med ungdoms- og bestyrelsesarbejde. Og så har jeg været kampfordeler – ja, jeg har næsten haft alle funktioner i en fodboldklub, lyder det.

Ser store perspektiver i fodbolden

Claus Warming kommer med en faglig baggrund med stærke kommunale relationer samt en fortid som folkevalgt politiker i Kolding Byråd og Region Syd. Det bragte ham i første omgang en plads i samfundsudvalgets undergruppe om kommunesamarbejde – og nu altså en formandsplads for udvalget.

I dag arbejder han som selvstændig konsulent for kommuner, staten og deres leverandører, som han rådgiver om udbuds- og leverandøraftaler. Den rutinerede politiker og garvede fodboldfrivillige sidder desuden som formand for Kolding Idrætsråd og hører til DBU Jyllands korps af klubkontaktpersoner som repræsentant i Kolding Kommune.

- Jeg har en kæmpe interesse for fodbold, og jeg kan se en masse gode perspektiver i fodbolden. Folk mødes på fodboldbanen og får et fællesskab – lige meget, hvor det er, i skolegården, i fodboldklubben, eller andre steder. Et godt eksempel er også det integrationsarbejde, vi laver via Get2sport – det er lige meget, hvor vi kommer fra i verden; med fodbolden har vi noget, vi kan være fælles om, og alle ved, hvad det handler om. Og jeg synes, vi er rigtig gode i DBU Jylland til at finde de ting, der understøtter rigtig mange mennesker.

Naturligt at sige ja

Fodboldfascinationen og blikket for sportens samfundsmæssige kvaliteter får han nu rig mulighed for at bringe i spil i udvalgsarbejdet.

- Jeg har meget stor interesse for at tænke ind, hvordan vi kan have det godt i dagligdagen. Derfor var det meget naturligt at sige ja, da Bent Clausen (formanden for DBU Jylland, red.) kontaktede mig. Jeg kommer med mine erfaringer, mit netværk og selvfølgelig min store interesse på området; professionelt, politisk og fodboldfagligt, afslutter Claus Warming.

DBU Jyllands samfundsudvalg

Claus Warming tiltræder som formand for samfundsudvalget i stedet for Henrik Sloth, der fortsætter som medlem af udvalget og derudover blandt andet er formand for DBU Jyllands futsal- og indefodboldgruppe og bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 1.

Udvalget består af:
Claus Warming, Jordrup (formand)
Henrik Sloth, Hadsund
Jens Christian Hansen, Nordborg
Rasmus Johansen, Silkeborg
Theresa Blegvad, Aarhus

Log ind