Guldnål til Kent Falkenvig

Afgående bestyrelsesmedlem, Kent Falkenvig, modtog på lørdagens delegeretmøde i Herning jysk fodbolds højeste personlige ankerkendelse, DBU Jyllands Guldnål.

Kent Falkenvig 2016


Hvordan anerkender man bedst en frivillig fodboldleder, der i gennem flere end 45 år har gjort en ulønnet indsats for fodbolden?

Et muligt svar på dette spørgsmål blev givet på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning lørdag, hvor Kent Falkenvig (til højre på billedet) modtog jysk fodbolds højeste personlige ankerkendelse, DBU Jyllands Guldnål.

I sin tale til prismodtageren fremhævede DBU Jyllands formand, Bent Clausen, bl.a. Kent Falkenvigs store indsigt i turneringsmæssige forhold, engagement og evne til at opnå resultater til gavn for de jyske fodboldklubber.

- Mange jyske klubledere kender dig nok bedst fra sammenhænge som her i dag, delegeretmødet, hvor der diskuteres regler og turneringsstrukturer. Og jeg fornærmer nok ikke nogen ved at sige, at du på disse områder er svær at bide skeer med. Du kender dit stof, og du er skarp i argumentation, analyse og konsekvensberegning, sagde Bent Clausen.

- I det fodboldpolitiske arbejde kender vi dig som en engageret person med stærke holdninger – og altid med øje for vores berettigelse og vores mission – nemlig altid at gøre hvad der er bedst for de jyske fodboldklubber.

- Du har din helt egen stil og facon. Du er direkte, kontant og resultatorienteret. Det har bragt dig langt. Hvis man ikke kender dig, kan man måske godt tro, at du er arrogant. Det er du ikke. Men du er ikke en mand, som gerne går på kompromis. Og min erfaring siger mig, at du ofte er god til at få din vilje. Det skyldes måske, at du er dygtig til at overbevise andre. For det er du. Eller måske fordi du er god til at lægge strategier. For det er du også, sagde Bent Clausen.

Kent Falkenvig trådte de første skridt i sit frivillige fodboldliv i 1969, hvor han blev ungdomstræner i Århus-klubben, HEI, med ansvaret for en flok Lilleput-spillere – som det jo hed dengang.

I 1971 var han med til at starte pigefoldbold op i klubben, og det blev til over 10 år som pige-/kvindetræner i HEI inden turen gik til det vestjyske, hvor han er bosat i dag.

I samme periode – præcist fra 1974 til 1976 - var han i øvrigt træner for Kvinde A-landsholdet.

I perioden fra 1981 til 1989 var Kent Falkenvig konsulent for klubberne i DBU Jylland Region 2s område. Herefter blev han udpeget til diverse udvalg – det startede i 1989 og Kent er stadig i 2015 aktiv i mange sammenhænge, bl.a. DBU`s Herreeliteungdomsgruppe, DBU Jyllands Appeludvalg o.s.v.

I 1992 blev han valgt til DBU Jylland Region 2`s bestyrelse – en post han havde frem til 1996. I 2005 blev han valgt til DBU Jyllands bestyrelse og har således i 2016 siddet i DBU Jyllands bestyrelse i 11 år.
DBU Jyllands Guldnål gives til frivillige fodboldledere, som har ydet en ekstraordinær og langvarig indsats for fodbolden. Enten i en klub eller via arbejde i DBU Jyllands organisation.

De præcise kriterier kan findes her.

Samtlige modtagere af DBU Jyllands Guldnål kan findes her.


Tekst: Mads D. Larsen & foto: Marie Lauridsen


Log ind