MENU

Ung mor til tre og kæmpe fodboldfan

Camilla Framnes, kendt fra De Unge Mødre på tv, har været med til at starte et nyt damehold i Gug Boldklub. Efter et stort vægttab er hun vendt tilbage til den sport, hun har elsket siden barndommen. Med fodbolden er motion sjovt og ikke en sur pligt, fortæller hun.Camilla Framnes' fodboldentusiasme er ikke til at tage fejl af. Foto: privat


Camilla Framnes, der i en årrække har været et kendt ansigt i tv-programmet De Unge Mødre, har været med til at stable et nyt kvindehold på benene i Gug Boldklub.

Efter flere års kamp med overvægt, er hun vendt tilbage til fodboldbanen for at dyrke den sport, hun har kendt og elsket fra barnsben i Mou Idrætsforening.

- Jeg elsker fodbold. Jeg har spillet som barn i syv år, og jeg har altid elsket det, siger Camilla Framnes.

- Jeg går ind for, at sport skal være sjovt. Hvis motion er noget, man bare skal, bliver det surt, og man kører død i det. Kunsten er at finde noget, man kan lide og have det sjovt med, og med fodbold har jeg fundet en sport, der kan det. Hvis ikke jeg har ondt i benene efter træning, så har jeg ondt i maven af at grine, fortæller den 28-årige nordjyde, der har tabt 75 kilo siden 2009.

Som et lille barn, der glæder sig til fodbold

Camilla Framnes genoptog fodbolden i oktober 2015 – blot fire måneder efter fødslen af sit tredje barn. Ideen til det nye hold opstod i fællesskab med andre mødre, der – lige som hende – weekend efter weekend følger med på sidelinjen til deres børns kampe.

- Jeg er som et lille barn, der glæder sig til at komme til fodbold hver onsdag. Det er bare så fedt at genoptage noget, der giver en følelse af succes. Man har det skide sjovt til fodbold, det er grin og fællesskab. En af de fede ting er også, at man kan se, man bliver bedre hver gang, man har været af sted, siger hun og fortæller, at holdet har trænet på Gug Boldklubs kunstgræsbane hele vinteren – i både frost og sne.

Camilla Framnes kalder sig selv, kæresten og de tre sønner en rigtig fodboldfamilie, hvor alle på nær den yngste, der fylder et år til juni, går til fodbold.

- Mine drenge synes, det er totalt sejt, at mor spiller fodbold. Det er en af de ting, vi kan være sammen om som familie, og så får man også motion. For mig er det blevet sjovere at få motionen ind, for når jeg spiller fodbold forbrænder jeg rigtig meget, og så må jeg spise mere, griner hun.

Overvægt og skader betød tvungen fodboldpause

Fodboldentusiasmen er ikke til at tage fejl af hos Camilla Framnes, og trods de mange års fravær fra grønsværen har lysten til at spille altid været der. 

Oprindeligt tvang en række skader hende til at holde pause, og senere betød overvægten og risikoen for overbelastningsskader, at hun blev frarådet at spille. Derfor har hun først genoptaget fodbolden nu, hvor kroppen er mange kilo lettere. Og sporten giver hende mere end motion.

- Fodbold er en sport, hvor man løfter hinanden. Den selvtillid, jeg på et tidspunkt ikke har haft så meget, giver holdkammeraterne mig. Og man vokser lige ti centimeter hver gang til træning, siger hun.

Det nye hold i Gug Boldklub har hidtil kun trænet for sjov og spillet enkelte kampe mod hold fra klubben. Camilla Framnes regner dog med, at de skal arrangere træningskampe i den nærmeste fremtid, og hun afslutter med at sende en invitation til alle fodboldinteresserede kvinder i Gug-området:

- Vi kunne godt bruge flere damer i Gug Boldklub, og alle kan komme til en uforpligtende træning, lyder opfordringen.

Læs også

Vandt 50-0 i den sværeste kamp

"Hvis ikke jeg har ondt i benene efter træning, så har jeg ondt i maven af at grine".Siden Camilla Framnes fra De Unge...

Opslået af Jysk Fodbold på 23. februar 2016

Log ind